Varje pengaproblem har en lösning: 4 sätt att ta tillbaka kontrollen

15.02.2021#Privatekonomi

Kommer denna situation att vara aktuell ett år från nu? Om inte, är det inte värt att oroa sig.”
– Angela Orr

 

Vi har alla varit där. Oavsett detaljerna, så har vi alla funnit oss själva i en svår ekonomisk situation och tillåtit oss att fastna i situationens drama och känslor.

Plötsligt känner vi oss överväldigade och våra bekymmer känns större och större. Och just det är det största problemet. Att vi ofta tror våra problem är större än vad de är.

Oavsett vilka problem du för närvarande upplever med din ekonomi, är det mest kraftfulla botemedlet att känna sig i kontroll.

Här är fyra sätt hur du kan ta kontrollen igen:

1. Få perspektiv

Först är det viktigt att ta ett steg tillbaka och få lite perspektiv. Se på situationen objektivt som om du vore en tredje person, och fråga dig sedan hur allvarligt detta problem egentligen är.

Är det livshotande? Nej. Kommer det alltid vara så här och kommer jag känna mig stressad för evigt? Nej. Kommer detta spela någon roll om en vecka, ett par månader, eller ett år från nu? Antagligen inte. Finns det lösningar tillgängliga? Ja.

 

2. Förstärkande handling

Att fatta ett beslut, vara proaktiv och vidta åtgärder är alla kraftfulla sätt att bekämpa negativa tankar eller känslor. När vi känner att vi har kontroll över våra liv känner vi oss mer positiva.

Genom att vidta åtgärder kan vi ersätta något negativt med något positivt. Men innan vi vidtar åtgärder är det viktigt att vi gör det från ett lugnt och centrerat mentalt tillstånd och inte bara reagerar ut ifrån våra känslor.

Att inte ha tillgång till pengar kan få oss att känna oss maktlösa och att våra möjligheter är begränsade. Även om pengar inte är källan till lycka kan det hjälpa oss att skapa fler möjligheter.

Att säkra ett lån för att fixa din bil till exempel, kan leda dig till känna rörlig och därmed kontroll igen. Att kunna säkra ett snabblån för att betala av de där irriterande räkningarna och sätta stopp för de skrämmande påminnelsebreven kan lindra dina bekymmer.

3. Inse att du inte är ensam

Det kommer förmodligen inte som någon överraskning att en dålig ekonomisk situation är den vanligaste orsaken till stress i våra liv. I själva verket påverkar ofta ekonomiska bekymmer andra delar av våra liv, som våra relationer.

Därför kan det vara bra att komma ihåg att du inte är ensam om frustrationen du känner om din ekonomi. Din situation, svår som den kan kännas, är inte unik och kan lösas.

 

 

4. Det finns alltid en lösning

Så oavsett om det är för att få en bil tillbaka på vägen, köpa en cykel så att du kan komma till arbetet lättare, eller säkra medel för att flyga över landet till en viktig arbetsintervju så ger tillgång till pengar en befriande känsla.

Om du funderar på ett kortsiktigt lån för att få tillbaka kontrollen och att skapa fler möjligheter är hjälpen här.

Som en internationell pionjär inom finansiell teknologi och inom mobillån har Ferratum hjälpt människor säga ”ja” till möjligheter sedan 2005.

Vårt uppdrag är enkelt - att erbjuda de bästa, snabbaste och mest användarvänliga utlånings- och banktjänsterna tillgängliga. Du kan ansöka om ett onlinelån på bara några minuter och få pengarna du behöver inom en dag. Det är så enkelt!

 

”Svettas inte över småsakerna ... och allting är småsaker.”
– Richard Carlson, amerikansk författare

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: