Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

Snabblån

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är precis vad det heter. Det ger dig snabbt pengar när du behöver det som mest. När livet överraskar, kontot är tomt och lönen kommer först nästa vecka. När du behöver agera snabbt för att fånga möjligheter som annars försvinner. Ferratum granskar din ansökan och lånar ut snabblån inom ett par timmar. Snabbare kan det knappast bli.

 

Fånga ögonblicket

De flesta är överens om att snabblån kan vara en bra lösning om du är i behov av extra pengar, och speciellt om de pengarna kan hjälpa dig att ta vara på en möjlighet. 

 

När en möjlighet knackar på dörren

Vi på Ferratum vet att det finns många situationer där ett snabblån kan hjälpa till. Tänk om du sökt ditt drömjobb och precis fått ett telefonsamtal: Arbetsgivaren vill boka tid till en intervju. Om bara några dagar. På andra sidan landet. Och du råkar ha ont om kontanter för tillfället. Vad svarar du? När möjligheten knackar på, måste du öppna dörren. Ett snabblån som täcker resa och hotell kan hjälpa dig att svara "Absolut, vi ses snart!" till dina drömmar.

 

Snabbt lån för snabba beslut

Livet händer varje dag, varje sekund. Det är upp till dig att ta vara på det. Det snabba i snabblån refererar till hur snabbt du får låneansökan godkänd och kan ha pengarna på kontot. På så sätt kan du också ta snabba beslut om dina utgifter! Det kan vara bra att veta ifall något oväntat händer, eller om du behöver lite extra pengar för att kunna göra verklighet av dina drömmar, planer och idéer. På Ferratum har du alltid pengarna på kontot senast nästa bankdag, ofta ännu snabbare. Det är vad vi kallar snabblån!

 

Vi har förverkligat över 2 miljoner drömmar

Kan vi hjälpa dig med dina drömmar? Ferratum erbjuder flera olika varianter av snabblån. Vi är en av världens ledande kreditgivare när det gäller snabba och enkla lån. Vi finns i 25 länder och har hjälpt över 2 miljoner nöjda kunder att snabbt få pengar på kontot. Med oss lånar du tryggt, snabbt och enkelt till livets alla möjligheter.

Ansök om snabblån ▶︎

 

Kalla det vad du vill

Snabblån är ett samlingsnamn på lån som hjälper dig med en mindre summa pengar utan att du behöver lämna nån säkerhet. Snabblån kan ibland kallas SMS-lån, mikrolån eller smålån. Även om man inte lånar via SMS, liknar lånen varandra med tanke på dagsränta och just snabb utbetalning.

- Ett lån på en relativt liten summa pengar
- Kredittiden är relativt kort för ett snabblån
- Låneprocessen går mycket snabbt och vi använder Creditsafe istället för uc
- Ett snabblån är snabbt klart och du får snabbt besked om ränta
- Ett snabblån kallas även för smslån
 

Efter att en ansökan om ett snabblån har inkommit till Ferratum kontrolleras låntagaren för att se om hen uppfyller vissa grundläggande krav på detta lån, som att hen är tillräckligt gammal (minst 21 år) samt har ett bankkonto. Därefter görs en sedvanlig kreditprövning med Creditsafe som liknar uc. Kreditgivaren lämnar oftast besked om låneansökan har beviljats inom 15 minuter, förutsättningarna är bland annat att du är minst 21 år.

Ansök nu ▶︎

Snabblån med enkel ansökan.
 

Hur stort snabblån kan jag ta?

Ferratum Group erbjuder flera varianter av snabblån och är en av världens ledande kreditgivare när det gäller dessa typer av lån med över 2 miljoner nöjda kunder. En typ av lån Ferratum Bank erbjuder är ett kreditkonto om upp till 25 000 kr med flexibla uttag och återbetalningar, snabblån kallas även för smslån eftersom låneformen liknar den bland annat med avseende på ränta och att utbetalning sker direkt. Dessutom har vi produkten Ferratum Micro om upp till 4 000 kr med en löptid på 30 dagar, så du kan välja det snabblån som passar dig bäst, ansök här.

 

Vad kostar ett snabblån? Här är en tabell med exempel på lånbelopp och kostnader.

Lånebelopp

1 mån

2 mån

3 mån

4 mån

5 mån

6 mån

7 mån

8 mån

9 mån

10 mån

11 mån

12 mån

Snabblån 500 kr

300 kr

271 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snabblån 1000 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

59 kr

 

 

 

 

 

 

 

Snabblån 2000 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

3 kr

Snabblån 3000 kr

328 kr

323 kr

319 kr

314 kr

309 kr

305 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

300 kr

Snabblån 4000 kr

438 kr

431 kr

425 kr

418 kr

412 kr

406 kr

400 kr

394 kr

388 kr

382 kr

377 kr

371 kr

Snabblån 5000 kr

547 kr

539 kr

531 kr

523 kr

515 kr

508 kr

500 kr

492 kr

485 kr

478 kr

471 kr

464 kr

Snabblån 10000 kr

1 095 kr

1 078 kr

1 062 kr

1 046 kr

1 031 kr

1 015 kr

1000 kr

985 kr

970 kr

956 kr

941 kr

927 kr

Snabblån 15000 kr

1 642 kr

1 617 kr

1 593 kr

1 569 kr

1 546 kr

1 523 kr

1 500 kr

1 477 kr

1 455 kr

1 434 kr

1 412 kr

1 391 kr

 

Ferratum Group redovisar alltid i detalj vad den totala lånekostnaden kommer att bli, inklusive vilka räntor som tillkommer kapitalskulden. När det gäller kortfristiga lån av mindre summor är den effektiva räntan ofta hög jämfört med andra lån där löptiden är längre. Ett bra sätt att skaffa sig en rättvis bild av hur mycket ett lån kostar är att titta på den totala lånekostnaden.

 

Kan jag ta ett snabblån trots betalningsanmärkning?

Kan jag ta ett snabblån trots betalningsanmärkning?Har man någon gång fått en betalningsanmärkning kan det vara svårt att bli godkänd som låntagare hos många banker och kreditinstitut. Långivaren måste kunna förvissa sig om att den som lånar pengar kan betala tillbaka lånet enligt avtalets stipulationer.

Hos Ferratum Group är dock alla välkomna att ansöka om ett snabblån trots betalningsanmärkning. Låntagaren måste dock uppfylla följande kriterier för att låna trots betalningsanmärkning:

  1. Kredittagaren ska inte ha fått en ny betalningsanmärkning under de senaste 6 månaderna
  2. Låntagaren få inte ha fler än 6 betalningsanmärkningar
  3. Grundkraven som åldersgräns på 21 år, inneha ett giltigt mobiltelefonnummer, e-postadress samt ett bankkonto måste även uppfyllas. 

Ansök här ▶︎

 

Hur får jag ett snabb lån snabbast?

Genom att skicka in en ansökan via vår ansökningsfunktion får du snabbt och enkelt svar på om du får ett snabblån, när din ansökan är granskad och ditt lån blir godkännt så betalar vi ut pengarna direkt till ditt konto på vardagar till din bank. Vi strävar alltid efter att behandla våra kunders ansökan om smslån snabbt så att du skall slippa vänta i onödan när du behöver lite extra pengar.

 

Vad är snabblån?

Det korta svaret är att ett snabblån är ett lån som går fort att ansöka om och få beviljat, ofta får du pengarna direkt, om du t.ex. vill ta ett snabblån på kvällen så behandlas din ansökan direkt och pengarna betalas ut direkt (om du har konto på Nordea). Ett snabblån kan också vara synonymt med smslån, mikrolån eller smålån. Alla varanter på samma kreditprodukt, i grunden ett så kallat blancolån. Alltså ett lån där du inte behöver ställa någonting som säkerhet för lånet, den här typen av lån kallas ofta för privatlån, motsatsen till blancolån är hypotekslån där du t.ex. ställer en fastighet som säkerhet för lånet.

 

Vem får ta snabblån?

För att få ett lån beviljat hos Ferratum kräver vi att du uppfyller följande vilkor:

  • Du skall vara minst 21 år gammal
  • Du måste ha en deklarerad inkomst
  • Du får inte ha något skuldsaldo hos kronofogden
  • Du skall vara folkbokförd i Sverige
  • Om du finns hos uc så behöver det inte vara något problem eftersom vi använder oss av Creditsafe

Om du uppfyller ovanstående vilkor så är du välkommen att ansöka om ett lån, när dit lån har blivit beviljat genomför vi överföringen av kapitalet direkt till ditt bankkonto. Om du har angivit ett konto på Nordea så kommer pengarna omgående in på ditt konto och om du har ett konto i en annan bank kommer det att dröja lite längre innan pengarna är tillgängliga på ditt konto.

 

Lånet steg för steg - det tar bara ett par minuter

Välj belopp och låne-
period.

Fyll i låneansökan och
identifiera dig.

Dina pengar betalas ut
till ditt konto.

Som befintlig
kund loggar
du in på
dina sidor
& ansöker
enkelt via
ditt konto!

 

 

Har du några frågor om snabblån?

Undrar du mer om snabblån och hur du kan få full ekonomisk flexibilitet? Läs gärna igenom våra Frågor & Svar, eller prata med vår kundtjänst. Du når oss via mail, chatt eller telefon – alla dagar i veckan.

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +