Renoveringslån.

Uppfyll dina drömmar med en renovering

Räntan är individuell f n 5,25% - 17,55% och villkoren bestäms efter kreditprövning. Vid ett lån på 150 000 kr upplagt på fem år (60 månader) med exempelräntan 6,75% (effektiv ränta på 6,96%), blir det totala beloppet att betala 170 874,00 kr vilket motsvarar 2 847,90 kr/mån.

Varför ta ett renoveringslån från Ferratum?

Inga avgifter

Med vårt Blancolån dyker inga dolda överraskningar upp, det finns inga uppläggningsavgifter eller andra kostnader, varken i början eller under tiden du har lånet.

Alltid öppet

Vår smidiga online-ansökning finns tillgänglig 24h om dygnet och 7 dagar I veckan. Så du kan ansöka när det passar dig.

Utbetalning samma dag

Ett godkänt lån betalas ut till ditt bankkonto samma dag, även på helgerna.

Vad behöver jag för att kunna ansöka?

Krav för behörighet:

  • Minst 22 år fyllda.
  • Bosatt I Sverige.
  • Ett mobilnummer och en e-postadress.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Ingen pågående skuld hos ett inkassobolag.

Uppfyll dina drömmar med ett renoveringslån

Planerar du att renovera ditt hur eller din lägenhet? Behöver ditt vardagsrum ett ansiktslyft eller behöver ditt kök totalrenoveras? Ta en närmre titt på den finansiella aspekten av ett renoveringsprojekt och ser efter om ett renoveringslån kan vara lönsamt för dig.

En större renovering innebär oftast en stor investering av både tid och pengar. Så det är viktigt att planera din renovering väl och att överväga dina finansieringsalternativ. Oavsett om du tänker använda sparpengar eller ta ett renoveringslån, så är det en hållbar investering att välja de matierial och produkter som du verkligen tycker om och inte alltid välja det som är billigast. En vacker renovering kan skapa en mer trivsam miljö för dig när du spenderar tid i ditt hem och det kan också öka värdet av ditt hem. När du funderar på en renovering är det allra bäst att tänka på helheten! Ställ dig frågan: Vad kommer jag att gynnas av i längden?

När är den bästa tiden att renovera?

En renovering eller uppgradering i hemmet är ett projekt som ofta övervägs i samband med en flytt, efter att ha bott i samma hem i många år samt vid tillskott i familjen. I vissa fall kan det handla om att man het enkelt tröttnar på hur det ser ut och vill uppgradera både känslan och utrustningen i ett kök t.ex.

Alla dessa anledningarna till att renovera är lika bra. Däremot kan tajmingen av din renovering ha en stor inverkan på dina ekonomiska alternativ.

Låt oss säga att du köpt ett nytt hem och vill renovera innan inflytt. I dessa fall så kan själva köpet av boendet redan haft en stor inverkan på din ekonomi. Det blir ofta stora summor pengar under en rätt kort tidsperiod. Beroende på din situation samt vilken bank du har så kan du ibland förhandla en extra budget in i bolånet för just renovering. I andra fall så är det just ett renoveringslån vid sidan av som är ett bra alternativ som kan hjälpa dig att lyckas med din renovering och kunna flytta in snabbare.

Det kan dessutom vara så att renoveringstankarna dyker upp efter att du bott i ditt nuvarnade hem i en del år. Om renoveringen inte är brådskande så har du fler val: du kan spara pengar varje månad och bygga upp en renoveringsbudget. Detta vägval kräver dock en långsiktig plannering och att du håller dig till din plan.

Att sätta mål och definiera din renovationsbudget

Ditt första steg bör vara att du definerar ditt mål med din renovering. Istället för ett luddigt mål så som "Jag vill göra om allt", försök definiera mer detaljerat vad det är du vill uppnå. Fortsätt på samma sätt rum för rum och skriv ner vad det är du vill förändra t.ex. Försök sen att prioritera de olika punkterna.

När ditt mål är satt kan du börja räkna på en konkret renoveringsbudget. Du kan räkna på det själv eller begära en offert från en byggbolag eller snickare. När du börjar räkna på kostnaderna bör du överväga följande:

  • Kommer du utföra renoveringen själv eller anlita någon?
  • Vill du höra med en inredningsarkitekt för att verkligen spetsa till planenrna?
  • Kommer du behöva rörmokare eller elektriker?
  • Behöver ni ett annat boende under renoveringen?
  • Vilka material, typ av möbler eller vitvaror mm är viktiga för dig? Finns det billigare alternativ som du kan tänka dig om budgeten inte räcker till?

När du sammanställt allt detta, kan du märka att kostnaderna verkligen drar iväg. Men å andra sidan så har du nu en väldigt tydlig bild av vad du vill ha för att kunna börja leta efter mer ekonomiska alternativ. Om dina besparingar inte räcker till kan du skjuta på renoveringen så du hinner spara ihop tillräckligt. Eller, så kan du täcka upp det som saknas med ett renoveringslån som passar för storleken av din renovering.

Är renovering en bra investering?

En renovering är en investering både i din livskvalitet och i värdet på din egendom. Om du renoverar ditt hem är den omedelbara fördelen att du får lite fräschör och lyx i ditt vardagliga liv. Det är svårt att värdera denna förändring, men om den gör att du blir lyckligare (och att du får ett bekvämare liv) i åratal framåt, är det definitivt en bra investering!

Om du renoverar en lägenhet som du vill sälja eller hyra ut, kan en välplanerad renovering lätt bli en mycket fördelaktig investering. Att modernisera en lägenhet så att den verkligen blir i topptrim kan driva upp hyran eller försäljningspriset på din egendom, vilket gör renoveringen till ett mycket smart ekonomiskt drag.

Låt oss säga att du köpt ett nytt hem och vill renovera innan inflytt. I dessa fall så kan själva köpet av boendet redan haft en stor inverkan på din ekonomi. Det blir ofta stora summor pengar under en rätt kort tidsperiod. Beroende på din situation samt vilken bank du har så kan du ibland förhandla en extra budget in i bolånet för just renovering. I andra fall så är det just ett renoveringslån vid sidan av som är ett bra alternativ som kan hjälpa dig att lyckas med din renovering och kunna flytta in snabbare.

Observera att inte alla renoveringar syftar till att få lägenheten i topptrim. Ibland handlar det bara om lite regelbundet underhåll. Ja, det kan innefatta mindre roliga saker som rörledningar och element, men detta är nödvändigheter som måste fungera!

Sorry, there are errors on the page: