Varför varje familj bör ha en buffert

15.02.2021#Privatekonomi

Som ung familj är att ordna en buffert en av de viktigaste sakerna man kan göra för familjens ekonomiska trygghet. Livet är fullt av överraskningar och ju bättre förberedd du är för livets krumbukter, desto större sinnesro får du och din familj.

Vikten av att ha en kriskassa

Balansera vardagens utgifter, försöka ge familjen en dräglig standard och spara för barnens framtid ... Om du någonsin har drabbats av en oväntad utgift så vet du hur mycket detta kan sätta käppar i hjulet för vardagsekonomin.

Det kanske är ett par veckor till nästa utbetalning. Bilen kanske går sönder precis när du har flera förfallna räkningar att betala. Oavsett situation krävs det inte mycket för att få hela budgeten ur balans.

Det är där bufferten kommer in. Att börja spara är ett viktigt sätt att skydda sig och sin familj i händelse av oförutsedda händelser och utgifter.

 

Hur stor buffert ska jag ha?

Hur mycket pengar du bör ha i din kriskassa beror på din inkomst, familjens storlek, dina månatliga kostnader och naturligtvis din livsstil. Men experterna är eniga om att du bör satsa på att ha minst motsvarande tre till sex månaders utgifter på kontot.

 

Börja någonstans och bygg på det

Ett sparande motsvarande tre till sex månaders utgifter kan låta väldigt mycket, men det viktigaste är att du börjar någonstans. Vad är det minsta belopp som du kan spara varje utbetalning?

Börja i liten skala. Spara det du har råd med så blir det snart en rejäl slant. När du har sparat ditt minimibelopp i sex månader ökar du sedan det belopp du kan spara varje månad, även om det bara är litegrann.

 

En olycka kommer sällan ensam

Vi vet alla att det ofta sker mer än en katastrof i taget. En olycka kommer sällan ensam.

Så även om du har sparat pengar kanske du inte har hunnit få fram tillräckligt för att kunna täcka de oförutsedda utgifterna. Vad gör man då? Det är där ett korttidslån som Ferratum Credit kan hjälpa till.

Ansök online dygnet runt. Inget pappersarbete, inget köande. Ansökningen tar bara några minuter att slutföra och, när den har godkänts, kan du få pengarna som du behöver få överförda till ditt bankkonto inom några timmar.

Återbetala sedan lånet i din egen takt och fortsätt att hantera din ekonomi och bygga upp din kriskassa som förut. Det är äkta sinnesfrid det!

 

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: