5 tips på hur du renoverar din lägenhet billigt

15.02.2021#Generell

När det gäller att renovera lägenheten har du förmodligen hört att det är dyrt, tidskrävande och att du behöver anställa proffs för att få det bra. Detta är dock långt från sanningen.

Om du funderar på att renovera din lägenhet så kommer här fem praktiska tips som du bör tänka på:

 

1. Fråga dig först varför

Du bör först tänka igenom syftet med renoveringen och vilket slutresultat du vill ha. Är det för att göra den mer attraktiv att sälja eller hyra ut, eller är det för eget bruk? Det gör att du kan avgöra om renoveringen är en kortsiktig eller långsiktig investering.

Om syftet är att hyra ut eller sälja är det klokt att spendera mindre på material, arbetskraft och möbler. Ditt mål är ju trots allt maximal avkastning på investeringen.

Men om renoveringen är för din egen skull har du råd att spendera mer på möbler, men du kan ändå hålla nere kostnaderna genom att kolla runt först och göra en del av arbetet själv.

 

2. Fråga sedan runt

Förmodligen har några av dina vänner eller någon i din familj renoverat sitt hus eller sin lägenhet. Även om priserna har förändrats lite sedan de gjorde renoveringen kan de fortfarande ha kontaktinfo till sina leverantörer och kan rekommendera proffs som kan göra kvalitetsarbetet inom budget och tidsram.

Glöm inte att be dina vänner och bekanta om hjälp. De flesta hjälper gärna till med några tunga lyft i utbyte mot ett par öl eller middag.

En kombination av inhyrda entreprenörer och lite hjälp från vänner kan spara en förmögenhet och få jobbet gjort precis som du önskar.

3. Gör det själv (om du kan)

Allt annat än elektriciteten kan man ofta göra själv. Du vet ju trots allt exakt vad du vill ha och du har lättare att styra budget och tidsåtgång.

När det gäller att slipa golv, måla väggar eller installera hyllor kan du kanske överraska dig själv och upptäcka hur händig du är, med hjälp av några enkla verktyg.

Om det är något du tror att du kan klara av, gör det och spara pengar.

 

4. Gör något snyggt inom budgeten 

En av de största utgifterna när det gäller renovering är inredningen. Sanningen är dock att du inte behöver designermärken för att få din lägenhet att bli snygg. 

När du bläddrar genom tidskrifter för stilidéer och ser designergjorda armaturer, lampor, bord, eller utsmyckningar kan du säkerligen hitta en icke-designerprodukt i samma stil till en bråkdel av kostnaden. 

En bra regel att följa är att hålla det enkelt, inte köpa för mycket och inte göra det rörigt hemma. Håll din lägenhet ren, rymlig och enkel så är det lättare att få den snygg.

 

5. Tre gånger åter 

Återvinn, återanvänd och återbruka. 

Känn inte att du alltid måste köpa nytt. Du kan köpa återvunna och renoverade möbler mycket billigare och ofta kan de ge din lägenhet en mer intim och unik look och känsla. 

Samma regel gäller för hushållsapparater – fundera på att köpa begagnat. Men var alltid försiktig när du köper elektronisk utrustning. 

 

Lycka till med din renovering!

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: