5 saker du lika gärna kan köpa begagnat

15.02.2021#Generell

Nytt är väl alltid bättre? Inte nödvändigtvis. Det kan ofta vara prisvärt att köpa begagnade saker, om de fungerar lika bra som nya. Och du sparar såklart en del.
Här är fem tillfällen när det kan löna sig att köpa begagnat:

 

1. Baby- och barnartiklar

Barn växer upp så snabbt. Kläder som passade ett barn för ett halvår sedan passar plötsligt inte längre och leksaker som en gång var favoriter används inte längre, ofta för att en häftigare och nyare leksak finns på marknaden. Ofta betyder det att sakerna knappt har använts eller slitits alls.

Varför inte köpa sånt som är i nyskick till en bråkdel av kostnaden? Man kan hitta nästan allt man behöver till de första åren i barnets liv second-hand och spara en förmögenhet.

 

2. Möbler och inredning

Om du planerar att renovera eller möblera om i ditt hus eller din lägenhet kan det vara värt att titta på begagnade möbler. I de flesta stora städer, med människor som flyttar ofta, finns det alltid en massa begagnade möbler på marknaden.

Folk kan ju inte alltid ta med sig allt när det flyttar.

Man hittar allt från sängar, lampor, matsalsmöbler, tvättmaskiner, kaffebryggare och allt möjligt annat.

Med lite färg, en slipmaskin eller lite sandpapper kan du göra om matbord, sängbord och stolar och sätta din egna personliga prägel så att de matchar resten av din inredning.

 

 

3. Böcker

Att köpa nya böcker är inte billigt, särskilt om du läser flera böcker i veckan. Köp dina böcker till en bråkdel av kostnaden i ett bokantikvariat.

Om du är en flitig läsare själv vet du att boken kan dyka upp begagnad i en butik inom någon vecka, så den är fortfarande i nyskick.

Och om du letar efter en särskild boktitel kan du köpa begagnade böcker via onlinesäljare som AbeBooks och Amazon.

4. Elektronik

När en ny iPhone, Android, eller Macbook släpps på marknaden skyndar sig folk att ersätta sina prylar med den senaste modellen, även om den fortfarande fungerar bra. Detta innebär att man kan hitta begagnade datorer, kameror, telefoner, högtalare och annan elektronik till ett bra pris och i bra skick.

En bra idé är att leta efter "high end"-produkter, som ofta kan hittas till ett riktigt bra pris.

 

5. Bilar

Den här är lite knepig. Även om många varnar för köp av begagnade bilar på grund av potentiella problem som inte är så lätta att hitta och som kan innebära dyra reparationer, kan det vara klokt att köpa en begagnad bil om du vet vad du letar efter eller har en pålitlig vän eller mekaniker som kan hjälpa dig med köpet.

Värdet på en ny bil minskar rejält så fort man kör ut den ur affären! Därför kan du hitta en bra bil, som en tidigare hyrbil eller en bil med låg mätarställning och endast en tidigare ägare, till ett riktigt bra pris.

 

Men glöm inte...

Det kan vara smart att köpa begagnat och du kan spara en hel del pengar, men kompromissa bara på priset, aldrig på kvalitet eller säkerhet.

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: