Vad är Cyber Monday?

15.02.2021#Generell

Även om Black Friday är populärast i USA, där den har sitt ursprung, så är det numera en shoppingdag som de flesta i världen känner till. Men visste du att Cyber Monday passerat Black Friday som årets största shoppingdag?

Det stämmer – Cyber Monday är nu den största försäljningsdagen för handeln i USA, och den blir mer och mer populär i Europa för varje år.

 

Så vad är det för något?

Trots namnet är Cyber Monday inte bara en dag då datorbutiker och teknikföretag erbjuder reor. Cyber Monday får sitt namn av att det är en dag för onlineshopping.

Faktum är att du förmodligen kommer hitta lika många bra erbjudanden inom mode som inom teknik under Cyber Monday.

 

Hur började Cyber Monday?

Företag i USA märkte att onlineförsäljningen började gå upp under måndagen efter Thanksgiving, som firas den fjärde torsdagen i november, och Black Friday, som är dagen efter Thanksgiving.

Kunder kanske missade en viss vara under Black Friday-reorna och ångrade att de inte köpte den när den var på rea, så de tittade efter den online på måndagen. Oavsett orsaken blev måndagen snabbt känd som Cyber Monday, och resten är historia.

 

När är Cyber Monday?

Cyber Monday inträffar alltid måndagen efter Thanksgiving. Många onlineerbjudanden börjar precis vid tolvslaget, så var beredd på lite sen kvällsshopping på söndagkvällen.

Med tanke på den tid på året som det inträffar så är Cyber Monday – precis som Black Friday – det perfekta tillfället att julhandla, eftersom du kan spara massor med pengar.

Cyber Monday blir alltmer populär

2017 uppgick försäljningen under Cyber Monday till 6,6 miljarder dollar och blev den största shoppingdagen i amerikansk historia. Det var också den största shoppingdagen i Amazons historia. Det förväntas bara växa med reor som tillsammans beräknas bli 523 miljarder dollar 2020.

Eftersom Cyber Monday är online så är bekvämligheten en av de viktigaste orsakerna till dess popularitet. Cyber Monday passar även våra preferenser och vår livsstil idag. Eftersom så många människor använder sina mobiltelefoner för bankärenden och inköp, och arbetare sitter framför sina datorer på måndagen, så har Cyber Monday blivit det perfekta tillfället för folk att handla.

Dessutom innebär onlineshopping att man slipper trängas med folk, och chansen att man hittar det man vill ha i rätt storlek eller färg är mycket större än i butik.

 

Vad kan jag vänta mig att hitta?

Som sagt, även om det kallas Cyber Monday och det kan låta som att det bara är en teknikrea så kallas det Cyber Monday för att det händer på nätet. Så du kan hitta vad som helst på rea.

Även om erbjudandena är olika varje år så har Cyber Monday ofta varit bra för skönhetsprodukter och kläder. Man brukar även kunna hitta ordentliga rabatter på resepaket.

Många butiker erbjuder också "blixterbjudanden" där de kan till exempel kan erbjuda en extra rabatt till de 100 första som svarar på ett inlägg.

 

Var hittar jag de bästa erbjudandena?

Eftersom Cyber Monday sker på nätet har sociala medier spelat en stor roll för att hjälpa folk att hitta de bästa erbjudandena.

Twitter har varit den främsta plattformen, och hundratals återförsäljare använder Twitter för att annonsera sina erbjudanden. Sök på #CyberMonday för att hitta alla fantastiska erbjudanden, eller vara mer specifik genom att skriva #CyberMondayPhones om du till exempel letar efter erbjudanden på mobiltelefoner.

Kolla även in dina favoritbutikers Facebook-sidor och se vad de gör reklam för på sin sida. Facebook är också en utmärkt plattform för "blixterbjudanden".

Sist men inte minst kan man hitta erbjudanden på CyberMonday.com som ger kunder information om vilka butiker som gör vad och när.

 

Hoppas du hittar bra erbjudanden på nätet!

 

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: