Hur du kyler ner dina utgifter

15.02.2021#Privatekonomi

Om din familj är som de flesta andra familjer så har ni kanske gjort av med mycket pengar hittills på sommaren. Vare sig vi reser utomlands eller stannar här hemma, känns det som att pengarna bara rinner ur våra plånböcker under sommaren. Från måltider till aktiviteter för familjen ... det finns till synes ingen ände på våra utgifter.   

Nästan 22 000 hushåll deltog i Ferratum Groups Sommarbarometer som undersöker konsumentbeteenden över sommaren. I årets undersökning svarade 26 procent att de troligen skulle spendera mer pengar i sommar än förra året medan 40 procent sa att de skulle spendera lika mycket.

Trots att vi närmar oss sommarens sista veckor finns det fortfarande massor av solsken och varmt väder kvar. Men klarar ditt bankkonto verkligen det? Vi har tips för det.

 

Med spenderbyxorna på

När det gäller hur mycket av vår månadslön som vi planerar att spendera under sommaren visade resultaten att våra grannar – norrmännen – skulle spendera 68,5 procent av månadslönen medan svenskarna var lite mer sparsamma och höll sig strax under 38 procent. 

Så, vad lägger alla sina pengar på? Undersökningen visade att inhemska resor var den största utgiftsposten på sommaren (11,3 %), följt av sommarmode (10,7 %) och sociala aktiviteter som strandnöjen, partyn och restaurangbesök (10 %).

Det bästa i livet är gratis

Sanningen är att sommaren inte behöver kosta skjortan. Om du, precis som många andra familjer, har varit lite för frikostig i sommar, är det bästa sättet att kyla ner utgifterna att hitta gratis (eller nästan gratis) roliga saker att göra med familjen.

Istället för att köpa varje måltid från kaféer eller restauranger, packa en utflyktskorg med din favoritmat och dryck och koppla av i en park eller trädgård.

En dag på stranden är en bra idé. Det bästa är att en dag på stranden inte behöver kosta dig något, utom kanske kostnaden för parkering eller tåg- eller bussbiljetter.

Utforska en närliggande stad eller attraktion. Dagsutflykter med bil eller tåg är mycket billigare än att resa utomlands. De flesta städer erbjuder gratis galleriutställningar vissa dagar eller under vissa tider. Titta online efter information om gratis utställningar på museets eller galleriets hemsida. När du planerar utflykter, laga mat hemma och ta med dig. Du sparar en förmögenhet med detta tips.

Oberoende av budget är det inte billigt att gå på bio, även om biljetter för barn ibland är gratis. Förutom biljetter så kostar det att köpa godis och dricka på bion. Köp eller hyr en film på iTunes istället och ät snacks hemma.

 

Satsa på en plånboksvänlig sommar!

 

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: