Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

Mikrolån

Ferratum erbjuder lån som är så kallade kortfristiga mikrolån. Dessa ligger mellan 500–25 000 kronor. Hos oss på Ferratum får du veta exakt hur mycket du skall betala tillbaka när du väljer hur mycket pengar du behöver låna. Vi har inga dolda avgifter och det enda som tillkommer för dig är räntan.

Ferratum erbjuder belopp som passar alla. Är du bara i behov av en extra tusenlapp, så kan du hos oss låna just den summan. Alla är vi barn i början och har du inga tidigare erfarenheter av att ansöka om lån så har vi en kundtjänst som mer än gärna hjälper dig med alla dina frågor.

Mikrolån - Ett mindre lån är en hjälp på vägen

Ett mindre lån är en hjälp på vägen

När du som privatperson råkar ut för en händelse som är helt oförutsedd, som att bilen går sönder, eller att du får en oväntad utgift av något slag, då är det idé att låna en mindre summa pengar. Oavsett vad du behöver använda pengarna till så bör du tänka på att ditt lån ska vara av nödvändig karaktär och att du måste kunna betala tillbaka det. En mindre summa pengar kan även vara bra om du har någon vecka kvar till lön, men behöver fylla på din kassa.

Som ny kund hos Ferratum lånar du räntefritt upp till 25 000 kronor i 30 dagar. 0% ränta och inga andra avgifter. Alltså avgiftsfritt smslån i 30 dagar utan några dolda avgifter!

Vad innebär effektiv ränta?

Vad är ett Mikrolån och vad har det för effektiv ränta!?

  • När man pratar om effektiv ränta så är det ett mått man använder när man talar om en total kreditkostnad om du skulle ta lånet på ett år, uttryckt i procent.
     
  • Vi är skyldiga att redovisa den effektiva räntan enligt konsumentkreditlagen.
     
  • Läs mer om effektiv ränta här.

Mikrolån - Små lån till kvinnliga företagare i U-länder

Från början var mikrolån, eller snarare mikrofinans, något som kom till för att hjälpa småföretagare i U-länder. Det hela började med att professor Muhammad Yunus från Bangladesh lånade ut pengar ur sin egen ficka till fattiga och såg hur det förändrade kvinnornas liv. Han mottog Nobels fredspris 2005 tack vare detta. Hans idé blev början till det som idag kallas mikrofinans, som är en mycket viktig metod för att förbättra fattiga människors levnadsförhållanden i många av världens låginkomstländer. Ofta är det kvinnor som har fått fokus när det gäller dessa mindre typer av lån, då de anses vara mer tillförlitliga när det kommer till att betala tillbaka. För betala tillbaka behöver de göra, detta är ett lån de får, men till humana kostnader. Kvinnor är även viktiga att sätta i fokus då det har visat sig att de får en högre status i samhället genom att vara ansvariga för egna lån och eget sparande.

Mikrofinansiering är inte enbart till för att fattiga människor ska kunna ta ett lån, det är även ett sätt att ge dem möjligheter till att kunna spara och att kunna få försäkringar.

Man har sett att denna typ av mindre lån har blivit en av de viktigaste faktorerna för U-länders ökade tillväxt. Man har även sett att fattiga människor som får tillgång till sådant som sparande, kredit, försäkringar och andra finansiella tjänster, blir mindre påverkade av, och har lättare att klara av de dagliga kriser och bekymmer de kan komma att möta.

Det finns idag mikrolån som generellt vänder sig till de som vill starta ett företag eller behöver mer kapital i form av ett litet mikrolån.

 

 

 

Har du några frågor?

Läs igenom våra Frågor & Svar, där du kan hitta svaren på de flesta frågorna, eller prata med vår kundtjänst som finns tillgänglig via chatt eller telefon.