De 10 mest prisvärda julklapparna – presenter under 250 kronor till dina nära och kära

15.02.2021#Smartare spendering

Julen är en av de mest firade högtiderna runt om i världen, och även icke-kristna länder som Japan börjar fira jul utöver sina klassiska traditioner. Och vad vi tycker vi är viktigare än att ge varandra presenter? Men att välja presenter kan kosta en rejäl slant om man har en stor familj och många vänner. Så om du inte vill förlora julstämningen genom att tänka på effekterna på din plånbok så kan du tänka på prisvärda gåvoalternativ till dina nära och kära. Du kan utforska våra 10 toppval i listan nedan. Varje present kostar mindre än 250 kronor.

 

En vacker affisch med en fin ram

Man kan inte göra fel med den här typen av present om någon av dina nära och kära är tonåringar, är i 20-årsåldern eller bara har tomma väggar. Det finns massor med av alternativ för affischer på marknaden, och det finns något som passar alla smaker. Om dina vänner gillar musik kan du ge dem en affisch med deras favoritband. Är de filmälskare? Ta reda på vilka filmer som är deras favoriter och börja shoppa. Om dina nära och kära är lite mer pretentiösa kan en konstnärlig affisch passa. Inga problem. Du kan hitta konstnärer från hela världen som säljer sina coola affischer från många olika webbplatser.

 

En glamorös julgransdekoration

Julgransprydnader är ofta dyra i större mängder, så det slutar med att alla bara köper en handfull vackra men dyra prydnader och täcker det mesta av granen i glitter. Du kan hjälpa dina nära och kära att bli av med lite av det vanliga glittret genom att köpa ett unikt julpynt.

Och vem vet? Det kan vara så att du just köpt deras barns favoritprydnad för de kommande åren.

 

Ett foto av ett speciellt ögonblick i en fin ram

Om du har en bild av ett speciellt ögonblick kan du köpa en vacker ram, och så har du en bra present. Du kanske har tagit en bild vid en familjeträff där alla är glada och ler. Eller så kanske du gick ut med din partner på ett särskilt ställe vid ett jubileum, och ni alltid pratar om den kvällen eller resan. Eller så kanske du bara har en fin bild på dig och din mamma, och att ha den inramad skulle göra henne väldigt glad. Allt ovanstående är perfekt lämpat som julklapp med låg budget.

 

Fina vantar eller halsdukar

Det är full vinter, så den här presenten kommer att välkomnas av alla som inte redan köpt de här sakerna i alla färger och mönster som finns. Det vill säga alla. Se bara till att hålla ett öga på mottagarens kläder några gånger när ni ses. Sedan kan du köpa ett par vantar eller en halsduk i någon av färgerna som verkar saknas. Om du är ännu mer uppmärksam kan du lista ut nya fina mönster de skulle älska och som skulle vara ett trevligt tillskott till deras garderob.

En ny mugg med en rolig text

Den här prisvärda presenten kan du hitta i vilken present- eller souvenirbutik som helst. Det kan antingen vara en kaffekopp eller tekopp, beroende på vad mottagaren dricker mest. Du kan hitta en som redan har en rolig text eller beställa en med ett internt skämt på. Oavsett vilket blir det en present som kommer att användas dagligen.

 

En presentpåse eller en korg fylld med fin choklad

Du kan satsa på gourmettryffel i en presentpåse eller lyxig choklad i en korg. Den här klassikern kommer bara att bidra till julstämningen, och förmodligen till listan över nyårslöften (att gå ner i vikt). Men det är smaskigt, och julen är ändå den högtid som mest sannolikt kommer att förstöra din planering av kaloriintaget.

 

En flaska gott vin

Du kan gå till en specialiserad vinbutik om du inte har så bra koll själv. Du kan diskutera med dem om din budget och mottagarens preferenser, så kan de ger dig massor av rekommendationer. Om du redan vet vad personen du köper vinet till gillar när det gäller bra vin så kan du bara gå till ett välsorterat systembolag.

 

Några månader av en ny streamingtjänst

Din vän kanske behöver prova på Ozark och ännu inte har bestämt sig för att skaffa en prenumeration på Netflix. Eller så kanske du behöver köpa en prenumerationen på HBO GO för att du vill att någon av dina nära och kära ska se Game of Thrones så att ni kan prata om det tillsammans, istället för att de inte fattar dina referenser och mem. Det finns gott om alternativ där ute, och den du köper en present till har garanterat inte alla.

 

Ett roligt brädspel

Om din vän saknar ett klassiskt brädspel i sin insamling och du alltid måste ta med det när du kommer över så gör du er båda en tjänst genom att köpa det i julklapp. Eller, om samlingen är komplett, så kan du kolla in de nya spel som kommer ut varje år. Bland de nya brädspelen hittar du ett omfattande utbud baserat på nya storfilmer. Så om du vet att den du köper presenten till är ett fan av någon av dem, tveka inte att köpa det spelet.

 

Ett presentkort på en bokaffär

Om du köper en present till någon som älskar att läsa och du inte är riktigt säker på vad du ska köpa i år så är den här typen av presentkort perfekt. Naturligtvis kan du alltid köpa en bok som mottagaren kanske verkligen vill ha, men man kan sällan vara säker på att personen inte redan köpt den. På så sätt kan de använda kortet i en lokal bokhandel och köpa vad de vill.

 

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: