Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

SMSlån Svar direkt

Ett sms lån (smslån) avser en kredit på ett relativt lågt belopp, ordet är ett samlingsnamn för en kreditprodukt där låntagaren lånar ett lågt belopp. Traditionellt har banker främst hanterat lån på belopp över 10000 kronor, vi på Ferratum Sverige insåg att det fanns ett behov för ett alternativ för kunder som var i behov av ett lån på ett mindre belopp och smslånen hade fötts. Sedan dess har vi hjälpt 2000 000 kunder med deras behov av ett litet lån. Man brukar också kalla de här lånen för snabblån eftersom det går en kort tid mellan kontakt med kundtjänst till utbetalning av lånet till din bank.

Hur går det till?

Om du är ny kund hos oss på Ferratum gör du enkelt din ansökan om ett sms lån via vår hemsida. Återkommande kunder får även möjligheten att ansöka om ett lånebelopp via sms. När du har fyllt i dina uppgifter och tagit del av all information samt bestämt vilket lånebelopp du vill ansöka om signerar du din ansökan med hjälp av tjänsterna BankID eller ID via internetbank. När Ferratum mottagit din låneansökan görs omgående en bedömning och du får svaret direkt förutsatt att ansökan skett under våra öppettider och utbetalning sker direkt till din bank i Sverige.
Ansök här ▶︎

SMSlån snabbt & smidigt

Ett sms lån är en snabb och smidig kredit när du som bäst behöver den. Men hur går ett smslån till? Det är något som naturligtvis är bra att veta innan man skrider till verket och tar ett snabblån. Om ditt smslån beviljas och du har ansökt via hemsidan görs en utbetalning direkt till ett konto i din bank. När du har ansökt via sms görs utbetalningen av det belopp du har valt att ta lån på så fort du har bekräftat lånevillkoren och ansäkt om att låna pengar. Pengarna kommer omgående in på kontot om du är kund hos Nordea. Är du kund hos en annan bank så kan det dröja några timmar innan pengarna når kontot delvis beroende på vilkak öppettider som gäller. Om vår utbetalning sker innan klockan 12.00 så finns dina pengar på ditt konto redan samma dag klockan 17.00. Vid utbetalning efter klockan 12.00, kommer pengarna in nästkommande dag klockan 12.00, förutsatt att den dagen är en helgfri vardag.

I det fall ditt sms lån beviljas och du har ansökt via hemsidan, görs en utbetalning direkt till ditt konto. Pengarna kommer omgående in på kontot om du är kund hos Nordea. Är du kund hos en annan bank så kan det dröja några timmar innan pengarna når kontot. Om vår utbetalning sker innan klockan 12.00 så finns dina pengar på ditt konto redan samma dag klockan 17.00. Vid utbetalning efter klockan 12.00 kommer pengarna in nästkommande dag klockan 12.00.

Hur mycket kostar ett sms lån?

Våra sms lån är flexibla vilket innebär att du själv kan lägga upp en avbetalningsplan som passar dig. När du väljer att låna en mindre summa på 1000 kronor, med vårt lånealternativ Ferratum Micro, blir den fullständiga kostnaden för lånet totalt 250 kronor. Om du lånar en större summa pengar kan det däremot vara skönt att lägga upp en avbetalningsplan hur många år eller vilken tid den ligger på kan du diskutera med vår kundtjänst. Du väljer enkelt hur länge du vill betala av på ditt lån i samband med att du gör din ansökan.

Det går naturligtvis även att låna mindre belopp och amortera på flera månader om du vill det. Om du till exempel tar ett så litet sms lån som 500 kronor kan du ändå betala av under två månader. Att kunna betala av under en längre tid gör att det blir tryggare att låna även en större summa snabbt när du behöver det.
Ansök här ▶︎

Vad krävs för sms lån?

Innan du ansöker är det bra att ta reda på vad som krävs för bli beviljad ett sms lån hos oss. För att ansöka om lån hos Ferratum behöver du vara folkbokförd i Sverige. Du måste också vara minst 21 år gammal och ha en deklarerad inkomst. Du får heller inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden, det vill säga en skuld som ligger hos Kronofogden som du betalar av på. Om du har en betalningsanmärkning så gör vi individuella bedömningar, en betalningsanmärkning påverkar inte eventuella avgifter och om du har fårgor kan du kontakta vår kundtjänst.

Det går bra att ansöka om lån trots att du har betalningsanmärkningar. Villkoren för att din ansökan om sms lån ska kunna godkännas är att dina betalningsanmärkningar inte är nyare än sex månader. Du får heller inte ha fler än sex anmärkningar. När du ansöker med anmärkningar gäller naturligtvis också de ovanstående villkoren. Dessa regler finns till för att skydda dig och din ekonomi så att du inte hamnar i ytterligare skuld, kontakta kundtjänst om du har en betalningsanmärkning.
Ansök här ▶︎

Vilket smslån är bäst?

Hos Ferratum kan du välja bland flera olika sms lån så att du kan hitta ett som passar dig och din ekonomiska situation optimalt. Vi erbjuder till exempel en smart kredittjänst för dig som vill ha tillgång till extra pengar under en längre period. Vi har också lån där du kan betala av under längre tid vilket ger en trygg återbetalning. Om man jämför med många andra långivare är våra avgifter mycket låga.

Vi erbjuder snabba och trygga smslån när du behöver göra en investering eller bara behöver extra pengar på kontot, snabbt. Våra flexibla sms lån ansöker du enkelt om via vår hemsida. Besked om beviljad ansökan får du sedan direkt. Hos oss kan du välja hur många månader du vill amortera på ditt lån och på så sätt kan du skräddarsy ditt lån så att det passar dig och din ekonomi.
Ansök här ▶︎

Vad är räntan på smslån?

Hos Ferratum kan du välja det sms lån som passar din ekonomiska situation bäst, oavsett om du vill betala en fast avgift för lånet eller själv påverka din återbetalningstakt. Om du väljer vår lånelösning Ferratum Micro betalar du en fast avgift på 25 % av lånesumman som avgift när du lånar. När du till exempel lånar 1000 kronor blir avgiften 250 kronor och när du lånar 2000 kronor blir avgiften 500 kronor. Om du är en av dem som tycker att en fast avgift känns trygg ska du välja vår lösning Micro. Om du istället vill ha ett lån där du kan påverka återbetalningstakten kan en annan av våra lånelösningar passa dig bättre.

Med Ferratum Credit får du tillgång till pengar när du behöver dem utan att behöva ansöka om flera olika sms lån och snabblån eller andra typer av lån, t.ex. lån vid betalningsanmärkning. Med hjälp av ditt kreditkort online kan du ansöka om ett uttag när du behöver det. Du behöver alltså inte ta ut hela det lånade beloppet på en gång utan kan nyttja din kredit när behov uppstår. Om man jämför med många andra lån av den här typen så är räntan på denna lösning låg. Du har en fast ränta på 9,45 % i månaden på det belopp du väljer att utnyttja. Den effektiva räntan är 200 % på detta lån.
Ansök här ▶︎

Ta ett sms lån från Ferratum

Med hjälp av de smidiga och trygga sms lån som Ferratum erbjuder blir det lätt att ta ett snabblån när du är i behov av pengar. Vid till exempel oförutsedda negativa ekonomiska händelser är det tryggt att ha tillgång till en säker lånelösning. Du kan antingen låna pengar till en fast avgift eller ta ett större lån och betala av under flera månader. Om du vill kunna göra uttag utan att ansöka om ett nytt lån kan du nyttja vår lösning Ferratum Credit. Du ansöker enkelt om våra lån via vår hemsida. Vi behandlar din ansökan snabbt och du får svar om beviljat lån direkt.
Ansök här ▶︎

Hur får man sms lån

Ett smslån får man förutsatt att du uppfyller de krav vi ställer på låntagare för att få din ansökan godkännd av oss och vår kundtjänst under våra öppettider. Du får då en utbetalning direkt till ditt bankkonto i din bank och du får tillgång till ditt lån inom kort. Ansökningsprocessen av ett smslån är väldigt enkel och allt du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär här så sköter vi resten åt dig!

Om du behöver ansöka om ett lån till ett företag, eller vill ha information om det skall du ta kontakt med Ferratum Business.

 

Har du några frågor?

Läs igenom våra Frågor & Svar, där du kan hitta svaren på de flesta frågorna, eller prata med vår kundtjänst som finns tillgänglig via chatt eller telefon.

 

Läs mer om smslån

Smslån på helger
Smslån utan UC