Frågor om lån och kredit

Vad är ett smslån?

Ett mindre, kortfristigt lån som exempelvis kan fylla luckan till nästa avlöningsdag. Till skillnad från ett traditionellt banklån kan du ansöka om, få, använda och återbetala ett mikrolån snabbt.

Vem kan ansöka om ett snabb lån?

Om du är 21 år eller äldre kan du ansöka om ett lån. Du behöver ha en e-postadress, ett mobiltelefonnummer och ett bankkonto. Om du har dessa så kan du ansöka nu.

Kan jag ta ett smslån trotts att jag har betalningsanmärkningar?

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar så ställer vi lite speciella krav, anmärkningarna får inte vara nyare än 6 månader och du får ha max 6 anmärkningar. Om du uppfyller dessa villkor så är du välkommen att skicka in en låneansökan. Vi godkänner alltså under vissa förutsättningar sms lån med betalningsanmärkning. Klicka här och ansök om lån med betalningsanmärkning.

Vad är låneuppläggningsavgiften och hur är det med återbetalningstiden?

Använd vår låneberäknare för att se hur avgifterna varierar för olika belopp och återbetalningstider. Inga ytterligare avgifter eller dolda kostnader tas ut.

Vilka tider är kundtjänst tillgänglig?

Kundtjänst tillgänglig måndag-fredag mellan kl 08:00 och 21:00 och mellan 11:00 och 17:00 på helger.

Vad är PIN-kod?

Första gången du ansöker om ett snabb lån hos Ferratum kommer du att erhålla en PIN-kod till det mobilnummer du angivit. Du använder sedan denna PIN-kod för att göra ansökningar och logga in på dina sidor.

Jag har glömt min PIN-kod, vad gör jag?

Du kan erhålla en ny PIN-kod här.

Hur snart får jag ett lånebesked?

Vårt mål är att ge dig ett besked inom en kvart efter ansökan, vi vill alltid ge dig en snabb hantering av ditt lån. Ansökan som kommit in efter våra öppettider handläggs omgående nästföljande arbetsdag.

Hur skickar jag in min låneansökan?

Du kan antingen skicka in din ansökan via sms eller via internet.

Kan jag ansöka om ett lån genom att ringa er kundtjänst?

Tyvärr kan vi inte ta emot ansökningar per telefon. Ansökan om lån kan göras antingen med sms eller via internet, se ovan.

Vad kostar det att skicka en låneansökan via sms?

Den enda kostnaden är den vanliga sms-avgiften som din operatör debiterar. Ferratum tar inte ut någon ytterligare avgift för ansökningar om snabb lån via sms.

Kan jag ha flera smslån hos er samtidigt?

Du kan inte ha flera mikrolån samtidigt hos oss. Kunden måste återbetala det tidigare lånet i sin helhet innan ett nytt lån kan beviljas.

Hur snabbt betalas lånet in på mitt konto?

När du skickat bekräftelsen ”JA” för att acceptera lånebeslutet överförs lånebeloppet direkt till ditt bankkonto. Hur snabbt det blir tillgängligt beror till stor del på vilken bank du har. Om du får ett lån beviljat och har konto hos Nordea så gör vi direktöverföring av ditt lån till ditt konto. Till övriga banker tar det upp till en bankdag.

Går det att förlänga låneperioden?

När du gör din ansökan rekommenderar vi att du väljer en period som stämmer mot dina förutsättningar, vi erbjuder lån med en löptid på upp till 30 dagar och flexibel återbetalningstid. Du har möjlighet att förlänga lånet med antingen 14 eller 30 dagar, kontakta kundtjänst för mer information.

Vad händer om jag inte har råd med min återbetalning?

Vi råder alltid alla kunder att tänka efter noga innan de ansöker om ett lån. Om du inte betalar tillbaka lånet i tid kommer din kreditvärdighet att skadas och du kommer att tvingas betala ytterligare avgifter. Om du får problem, kontakta vår Kundtjänst genom att ringa 08-611 80 33 eller skicka ett mejl till kundtjanst@ferratumbank.se

Hur återbetalar jag mitt lån?

Vi skickar dig en faktura med OCR och vårt PG nummer per mejl. Med den informationen kan du göra en betalning via din egen bank på telefon- eller internettjänster. Vi underrättar dig om och när ytterligare betalningsalternativ blir tillgängliga.

» Tillbaka till början