Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

Vikten av årsdagar och hur du kan återuppväcka din relation

2017-11-21

Vi har alla hektiska liv. Jobba, hämta barnen, gå på gym, uträtta ärenden och göra hushållssysslor – det är lätt hänt att relationer och kontakten med din partner faller lite åt sidan mitt i allt.

Efter en hektisk dag på jobbet lämnar du väskan vid dörren, sparkar av dig skorna och sätter dig framför tv:n. Kanske din partner kommer och sätter sig också, men på andra änden av soffan. Efter ett par timmar går ni och lägger er, vaknar nästa morgon, går till jobbet, och gör om allt igen. Vad hände med kommunikationen och kontakten?

Även om det är oerhört viktigt att ha intressen utanför sin relation, så är det minst lika viktigt att tillbringa tid tillsammans i relationen, samt att vara en källa till stöd och sällskap för varandra.

Stunder av närhet

”Ett lyckat äktenskap kräver att man blir kär många gånger, alltid i samma person.”
– Mignon McLaughlin

 

Ett vanligt klagomål hos människor i långa relationer är att en eller båda av dem inte längre känner sig uppskattade. Med våra stressiga liv är det lätt att fastna i rutiner, där våra liv levs parallellt med vår partners istället för tillsammans. Vi börjar ta vårt förhållande för givet.

Barbara Fredrickson, en ledande socialpsykolog och amerikansk professor vid University of North Carolina i Chapel Hill, släppte år 2015 en bok: "Love 2.0". Den diskuterar vikten av att skapa stunder av närhet, om och om igen.

Sanningen är att vi alla vill känna oss älskade, uppskattade och nära någon annan. Under de tidiga stadierna i en relation, när allt fortfarande är nytt finns höjdpunkter och upplevelser som skapar underbara minnen. Men att knyta an och skapa magiska ögonblick behöver inte vara ett minne blott.

Få tillbaka gnistan

Det är viktigt att låta de vi älskar veta att de är viktiga för oss. Vilken tidpunkt passar bättre att låta ens partner veta hur mycket vi älskar dem än en bröllopsdag, eller årsdagen av när man träffades, eller blev tillsammans?

När hade ni senast en natt på stan eller gjorde något spontant och lite galet tillsammans? Packa väskan och ta med din partner på ett äventyr.

Vad du än gör, vart du än går, ta dig tid att skapa närhet. Dela en romantisk måltid, utforska en ny stad tillsammans, eller res till en stuga i skogen. Listan av möjligheter är oändlig.

 

 

Inga ursäkter

Låt inte en fin möjlighet gå förlorad.

Kanske du inte får lön förrän nästa vecka, eller att ni kanske har haft en dyr månad. Oavsett anledning, så förstår vi på Ferratum att det ibland kan vara svårt att få det att gå ihop.

Om du vill överraska din älskade med en romantisk resa för att fira årsdagen, men behöver en hjälpande hand, så har du hittat rätt. På Ferratum har vi utformat enkla, flexibla och kortfristiga lån som gör att du kan få pengar snabbt och säga ja till att skapa livslånga minnen.

Ansök om ett av våra Ferratum-lån via vår hemsida, och få det godkänt inom några minuter. När det har godkänts kan du börja planera er romantiska resa redan nästa dag.

 

”Det finns bara en lycka i livet, att älska och bli älskad.”
– George Sand

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +