Varför soloresande är det bästa sättet att resa

2018-10-17

"Vissa resor i livet kan man bara göra ensam."
– Ken Poirot

Tidigare ansågs det riskabelt eller skrämmande. Idag är attityden mot soloresor annorlunda, och det börjar till och med bli det föredragna sättet att resa för många.

Undersökningen visar …

I maj publicerade Booking.com en undersökning som visade en enorm ökning av soloresande. 40 procent av den så kallade babyboom-generationen sa att de gjort en soloresa under året, medan ytterligare 21 procent sa att de planerade att göra det i framtiden.

Resultat från undersökningen Holiday Habits, som gjordes av den brittiska reseorganisationen ABTA, visade att en av nio som svarat på undersökningen hade semestrat på egen hand under de senaste 12 månaderna – dubbelt så många som för bara sex år sedan.

Hostelworlds egen undersökning visade en ökning på 42 procent bokningar av soloresenärer under de senaste två åren, inklusive en ökning på 45 procent av kvinnliga soloresenärer mellan 2015 och 2017.

Dessutom har Hitwise, ett brittiskt forskningsverktyg för onlinebeteende, analyserat sökningar från 3 miljoner brittiska konsumenter och funnit att sökningarna för "solo travel" hade ökat med 143 procent under de senaste tre åren.

Hitta sig själv

Varning: Att resa ensam kan förändra ditt liv.

Man hör ofta från personer som rest ensamma att de "hittat sig själva". Soloresande gör det möjligt för oss att utforska våra inre och yttre världar. Det tänjer på gränserna för vår bekvämlighetszon, och bland alla nya otroliga intryck kan soloresande ge oss tillräckligt med lugn och ro för att vi ska kunna höra våra egna tankar och bara vara.

utsikt

En titt på utmaningarna

Även om soloresor är belönande så är de inte utan utmaningar. Det finns saker som folk är fundersamma över inför soloresor. Den första är säkerhet. Vissa platser är säkrare än andra, och vissa platser är mer lämpliga för soloresenärer än andra. Att välja rätt destination är förstås en viktig faktor för att känna sig bekväm med säkerheten. Europa har länge ansetts som den bästa kontinenten för soloresenärer.

Att hitta rätt är ofta den andra funderingen för soloresenärer. Hur tar jag mig dit jag vill? Är jag på väg åt rätt håll? Vem håller koll på mina ägodelar eller väskor?

Den tredje utmaningen för soloresenärer är kostnaderna. När man reser som par eller med familj eller vänner blir det billigare eftersom man kan dela på kostnader för hotell och annat. Soloresenärer spenderar i genomsnitt 50 procent extra på boende.

Du bestämmer

Fördelarna med att resa ensam väger alltid upp eventuella utmaningar. I den tidigare nämna undersökningen av ABTA sa nästan hälften av de som svarade att det bästa med att resa ensam var att bestämma över sitt eget schema. Ytterligare 21 procent sa att det bästa var att det uppmuntrade dem att träffa nya människor.

 

Här är lite fler anledningar till att göra en soloresa:

  • Det tänjer på din bekvämlighetszon
  • Du bestämmer vad du ska göra och när
  • Du styr över utgifterna och budgeten
  • Du planerar resan
  • Du bestämmer vad du ska se och göra och hur länge
  • Du kan vara mer spontan

 

Så vart ska du åka?

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +