Vad blir årets julklapp 2016?

2016-11-11

Lika säkert som att det blir jul kommer spekulationerna om vad som blir årets julklapp 2016 igång. Den julklapp som utmärker sig mest i HUI Researchs statistik över julhandeln, utses till "Årets julklapp". Bakmaskinen var den första "Årets julklapp" 1988, och 2015 var det robotdammsugaren som vann utmärkelsen. Vilken produkt som blir "Årets julklapp" 2016 vet vi den 22 november.

Årets julklapp - ett hett samtalsämne

November är en ganska grå och trist månad. I alla fall fram till att spekulationerna om vilken produkt som kommer att bli "Årets julklapp" drar igång. Den 29 år gamla utmärkelsen har utvecklats till att bli en både omtyckt och uppmärksammad tradition. I hemmen och på arbetsplatserna funderar familjemedlemmarna och de anställda på vad som kan bli "Årets julklapp 2016". I takt med att gissningarna ökar, ökar också julstämningen som lyser upp den gråa novembermånaden. De senaste sju åren har följande produkter vunnit den åtråvärda titeln: spikmattan (2009), surfplattan (2010), den färdigpackade matkassen (2011), hörlurarna (2012), råsaftcentrifugen (2013), aktivitetsbandet (2014) och robotdammsugaren (2015). "Årets julklapp" blir den produkt som utmärker sig mest i statistiken över julhandeln som HUI Research sammanställer varje år. Den 22 november presenteras årets vinnare. Skulle det visa sig att "Årets julklapp 2016" är en pryl som är lite dyrare än du hade tänkt dig, men ändå en perfekt julklapp till en familjemedlem, en kär vän eller rn släkting, kan du använda dig av vår tjänst smålån. Att handla julklappar på nätet är en enkel och smidig lösning om du inte vill ge dig ut i julhandeln och trängas med andra stressade människor. Klicka hem dina julklappar i lugn och ro och lägg tiden som du sparar på roligare saker.

Hur definieras julhandel?

HUI research, som utnämner "Årets julklapp" har sin omvärldsbevakning igång hela året för att i början av december kunna presentera sin prognos för årets julhandel. Försäljningsutvecklingen är viktig för hela detaljhandeln, varje månad på året, men prognosen för december är lite extra intressant just med tanke på julhelgen. Men det är inte bara försäljningen före jul som är viktig för detaljhandeln. Mellandagsrean och försäljningen runt nyår är nästan lika väsentlig. Det svåra är att avgränsa vilka produkter som är avsedda som julklappar och när i december månad som konsumenterna börjar köpa klapparna. Därför väljer HUI Research att ta med all försäljning, både den som sker inom dagligvaruhandel och sällanköpshandeln, i sin årliga julrapport över den svenska julhandeln. Känner du att årets julklappsinköp kommer att bli tufft för ekonomin kan du alltid välja att ansöka om att låna pengar. Julhandelsprognosen för 2016 släpps den 8 november och sedan tar det ytterligare två veckor innan resultatet och utnämningen av "Årets julklapp 2016" offentliggörs. För att en produkt ska kunna bli aktuell för utmärkelsen "Årets julklapp 2016" måste den uppfylla tre förutbestämda kriterier. De tre kriterierna är: produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett återuppväckt intresse under året, produkten ska ha ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter och den ska representera tiden som vi lever i.

2015 var det robotdammsugaren, men vad blir årets julklapp?

Årets julklapp 2016 utnämns tisdagen den 22 november. Skulle det visa sig att Årets julklapp 2016 är en produkt som är lite dyrare än du hade tänkt dig, men ändå är en perfekt julklapp till en släkting eller vän, kan du ansöka om ett lån hos oss på Ferratum. Vi har flera olika alternativ av kreditlån och hanterar din ansökan snabbt och effektivt. Gå gärna in på vår facebooksida och ge förslag på vad du tror blir årets julklapp 2016! Klicka här!

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +