Vårplaner för ett bättre jag

vårbild
2019-02-28

När januari (månadernas måndag) når sitt slut är det bara en månad kvar tills den vackra och hoppfulla våren är på väg. Man kan känna hur dagarna blir längre och vinterns dysterhet sjunker undan. Har du skjutit upp dina nyårslöften? Oavsett om svaret är ja, nej eller något däremellan så gör du klokt i att planera för att få ut så mycket som möjligt av den kommande våren. Vi är här för att hjälpa dig med några förslag:

Storstadspaus

När vädret blir trevligare blir fler och fler städer mer attraktiva för turister. Städer i västra och norra Europa kan vara ganska trista när man måste dras med regnet, kylan och bristen på solljus. De som planerar i förväg får de bästa priserna på resor och boende. Man kan hitta riktigt billiga flygbiljetter, särskilt om man inte reser till en annan kontinent. Våren är början på resesäsongen, och enligt vissa är det den bästa årstiden att utforska nya städer eftersom de mest populära inte är fulla av turister än.

Vårstädning

Man vill gärna att vårens skönhet ska märkas där man bor. Du kanske inte vet om det än, men oordning kan påverka ens känslotillstånd negativt och det kan vara distraherande. Om du inte redan har gjort det, så varför inte starta våren med lite extra städning? Släng det du inte behöver längre. Eller ännu bättre, varför inte ge bort gamla kläder till en välgörenhetsorganisation? Man kommer långt på lite god karma från en god gärning.

Träning

Nu när det börjar bli varmt ute kan du hänga av dig den varma jackan och välja något lättare. Det är bekvämare att springa ute, och det är inte längre så bitande kallt på vägen till gymmet. Du kan även börja cykla och använda cykeln för att ta dig runt på stan, eller bara cykla i en park. Har du inte blivit av med de extra kilona från julen? Våren är det perfekta tillfället att se till att skaffa sommarkroppen i tid.

Börja med en ny hobby

Det jag gillar med våren är att det är tiden mellan den kalla vintern och den varma sommaren. Det är den bästa tiden att börja med en ny hobby. Man kan börja måla, spela ett instrument, skulptera eller vad som helst som hjälper en att uttrycka sig. Är du inte den konstnärliga typen? Man kan lära sig ett nytt språk, ett nytt yrke som gör att man kan tjäna pengar i framtiden, eller helt enkelt läsa mer och bli mer allmänbildad.

Sammanfattningsvis

"Den här våren kommer att bli fantastisk." Du kanske har hört den här klyschan förut, men ord är bara ord om det inte är någon handling inblandad. Planering är förstås det första steget, men det är din disciplin och din uthållighet som gör att dina planer blir mer än bara tankar nedskrivna på ett papper.