Världscancerdagen: Tillsammans gör vi skillnad

världscancerdagen, familjen är viktig
2018-01-25

Visste du att barncancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år? För mindre än 40 år sedan överlevde bara en liten andel av barn som diagnostiserats med cancer. De goda nyheterna är att det i dag är över 80 % av de som diagnostiseras med cancer som överlever.

Det är naturligtvis en rejäl förbättring, men vi tänker såklart på de barn och familjer som inte har haft samma tur. Det är därför som vi tillsammans måste kämpa för att sätta stopp för barncancer för alltid.

 

Göra skillnad

Söndagen den 4 februari är Världscancerdagen och vi på FerratumBank är stolta sponsorer av Barncancerfonden.

Barncancerfonden grundades 1979 av föräldrar till barn med cancer, med målet att skapa en mer hoppfull framtid för barn och ungdomar som har diagnostiserats med cancer. Idag är det den största finansiären av barncancerforskningen i Sverige.

Barncancerfonden arbetar för att säkerställa att de drabbade barnen, ungdomarna och deras familjer får den vård och det stöd som de behöver.

 

Fakta om barncancer i Sverige

Varje år utvecklar cirka 300 barn och ungdomar i Sverige någon form av cancer. Nästan ett barn om dagen diagnostiseras med cancer i Sverige, och cirka 1 000 barn och tonåringar är under behandling.

 

Dags att vara med 

Världscancerdagen hålls den 4 februari, men Barncancerfonden har evenemang hela året för att samla in pengar till stöd för cancerdrabbade och deras familjer.

Det bästa är att du har möjligheten att göra skillnad genom att fysiskt delta i evenemangen.

 

Spin of Hope 2018

Den 17 mars 2018 hålls Sveriges största spinningevent, Spin of Hope.

Deltagarna ingår i lag om ett till tolv personer som ska hålla igång en spinningcykel i 12 timmar. Den är mer stabil än en vanlig träningscykel, om du har tagit ett spinningpass på gymmet så vet du vad vi pratar om.

Anmälningsavgiften går till Barncancerfonden som delar ut pengarna till dess lokala föreningar.

Spin of Hope passar både nybörjare och spinningveteraner och är bra för både hjärta och själ.

Besök Spin of Hope om du vill veta mer eller delta.

 

Ride of Hope 2018

De som kanske är ute efter en lite större utmaning kan ge sig på Ride of Hope, ett cykelevent i åtta etapper. Varje etapp är mellan 85 km och 200 km och årets cyklister trampar sig hela vägen från Umeå till Stockholm. Årets evenemang startar den 29 juli och avslutas den 5 augusti 2018.

Och om du längs vägen behöver en påminnelse om varför du deltar, går rutten förbi alla barnsjukhus i Sverige, vilket betyder att du kan se och känna den skillnad du gör.

Anmäl dig och läs mer på Ride of Hope.

 

Yoga of Hope 2018

Förra november höll Barncancerfonden sitt första Yoga of Hope-event. Det blev så populärt att det kommer att hållas igen i år, 2018.

Anmälan för värdar till Yoga of Hope 2018 öppnar i maj 2018 och Yoga of Hope kommer att ske den 10 november 2018.

Anmälan är öppen för alla och alla klassanmälaningsavgifter går direkt till Barncancerfonden. 

Läs mer om Yoga of Hope 2018 här.

 

Om du inte kan delta fysiskt

Om du inte kan eller vill delta fysiskt i någon av ovanstående evenemang, men vill göra en stor skillnad för barnen och deras familjer, kan du göra en engångsdonation eller bli månadsgivare. Ta reda på mer här.

Eftersom det inte är första gången vi på FerratumBank sponsrar Barncancerfonden ville vi göra något mer detta år – göra en större skillnad. Därför kommer vi att donera 100 kr till Barncancerfonden för varje utbetalt lån mellan den 3–5 februari.