Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

Svenskarna tillbringar sin semester på resande fot

2017-07-11

Även detta år har Ferratum Group utfört en undersökning på sina europeiska kunder, och bett dem att dela med sig av sina konsumtionsvanor under den kommande sommaren. Resultaten har nu sammanställts, och vi är glada över att kunna presentera Ferratum Sommarbarometer 2017™!

Resultaten av undersökningen visar att majoriteten av européerna planerar att spendera lika mycket som föregående år, medan cirka en tredjedel kommer att minska på semesterutgifterna. Den största utgiftsposten bland de europeiska länderna under sommaren 2017 kommer att vara inrikesresor, följt av sociala aktiviteter och shopping.

 

Utgiftsposter för sommarkonsumtion i Europa

 

Svenskarna är mer sparsamma i jämförelse med övriga europeiska hushåll gällande sin sommarkonsumtion i förhållande till den disponibla inkomsten, och placerar sig på elfte plats av de 16 länder som deltog i undersökningen. I snitt planerar de svenska hushållen att allokera cirka 45 procent av sin månatliga inkomst till semesterkassan, vilket motsvarar ungefär 14 900 kr.

Vad spenderar då svenskarna sin inkomst på under sommaren? Undersökningen visar, kanske inte helt oväntat, att utrikes och inrikes resande är de två största utgiftsposterna för svenska hushåll. Vi svenskar är även de, i jämförelse med övriga 15 länder, som är mest villiga att betala mer än 100 euro per natt på hotell. Däremot planerade majoriteten av svenskar att nyttja AirBnB-tjänster under semestern.

 

Topplista för Sveriges sommarkonsumtion

 

Vi på Ferratum vill tacka alla som deltog i undersökningen, och passar på att gratulera Mattias D. som vann en iPad!

Om undersökningen

Undersökningen utfördes via en webbenkät med ett standardiserat frågeformulär och mer än 10 000 hushåll i 16 länder deltog i undersökningen.
Respondenterna var mellan 18 och 65 år gamla, och andelen kvinnliga respondenter är 55 procent.
Den disponibla inkomsten justerades för varje enskilt land, och baseras på Världsbankens statistik för 2014.
Relativ sommarkonsumtion är beräknad av förhållandet till hushållets månatliga inkomst.

 

Läs mer om undersökningen:

Metro: Så mycket pengar lägger svenskarna på semestern

 

Tillbaka till startsidan

 

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +