Så här kan du spara pengar under 2019

budget
2019-02-15

Du kan få mer pengar över utan att tjäna mer, från och med idag. Oftast är folk oförsiktiga med hur mycket de spenderar dagligen. Och det är ofta småsaker som slår hål på ens budget. Billiga saker har en tendens att vara bedrägliga, särskilt mot slutet av månaden när många onödiga småsaker tillsammans kan bli kännbara. Du kan göra så mycket mer med de pengarna. Därför har vi förberett lite spartips till dig för 2019:

Köp en kaffemaskin

En kaffemaskin och lite extra daglig ansträngning kan vara ett utmärkt sätt att spara pengar på sin dagliga kafferitual, istället för att lägga 50 kronor på kaffe varje dag. Dessutom kan du prova nya kaffesorter eller göra ett läckert kaffe med kokos- och mandelmjölk. 

Var mer aktiv

Att promenera är inte bara bra för hälsan, det är också ett alternativ till att spendera pengar på kollektivtrafik eller bensin till bilen. Det går förstås inte att promenera överallt, särskilt inte om man bor i en storstad. Och även om det kan vara trevligt att gå så är det inte lika praktiskt om det tar en timme att ta sig till jobbet. Då kan en cykel vara lösningen. Ibland kan det till och med vara det snabbaste sättet att ta sig dit man ska.

Den där dåliga vanan

Om du röker så är 2019 ett utmärkt år att sluta. Det låter lättare än det är, men det lönar sig definitivt. Förutom att du lever längre så får du mer pengar över. Försök lägga undan de pengar du skulle lagt på cigaretter varje dag, oavsett om du röker ett helt paket eller inte. Då får du en tydligen bild av hur mycket pengar du lägger på att förstöra din hälsa. 

Det är fantastiskt att laga mat!

Börja laga mat och ät inte ute lika ofta – det är nyttigare, och det är avkopplande, oavsett om du gör det ensam, med vänner eller med en partner. Du kanske inte tror det, men du kan laga en del fantastiska rätter om du är nyfiken nog.

Planera din budget

Har du någonsin tänkt på varför ett företag måste ha en revisor? Har du någonsin tänkt på varför stora företag har budgetar tilldelade till varje avdelning? Man måste alltid ha kontroll över sina pengar, annars riskerar man att själv bli kontrollerad av dem. Se alltid till att inte vara oförsiktig ­– spendera inte pengar på saker du inte behöver.

Undvik kortbetalningar

Om du verkligen vill få kontroll över dina pengar så måste du se dem. Det är lätt att spendera för mycket om det enda man ser är ett plastkort. När man faktiskt ser hur mycket man gör av med är det mindre sannolikt att man lägger pengar på saker man inte behöver.

Sammanfattningsvis

Konsumtionssamhället vill att folk ska fortsätta köpa saker. Man ser reklam överallt och vid slutet av månaden undrar man varför man spenderade så mycket utan att egentligen göra så mycket. Det är bättre att spara pengar genom att inte spendera dem på saker man inte behöver och istället spara dem till sådant som betyder mer.

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +