Livet är ett maraton

löper
2018-08-06

Jag kommer aldrig att glömma min trettioårsdag. Jag vaknade upp till en fantastisk frukost på sängen, som min pojkvän hade förberett. Pannkakor och kaffe – det bästa jag vet. Medan jag öppnade mina presenter surrade telefonen av SMS från min familj och mina vänner. Jag kände mig som världens lyckligaste tjej.

Mina vänner överraskade mig med en födelsedagslunch på min favoritrestaurang. Maten smakade fantastiskt och blev ännu bättre när de tog in födelsedagstårtan som mina vänner hade ordnat med. De sjöng Ja må hon leva och jag skulle precis blåsa ut ljusen när min vän Natasha viskade "Du fyller 30, önska dig något speciellt".

Jag tittade på mina glada vänner och det kändes som att hela rummet blev alldeles tyst. Jag funderade en mikrosekund på vad jag skulle önska mig, men egentligen visste jag direkt. Jag lutade mig över tårtan, blåste ut ljusen och sa "Jag önskar att jag lyckas springa Stockholms halvmara i år".

Fokuserad och hängiven

Nästa dag anmälde jag mig till Stockholms halvmaraton som skulle gå av stapeln om exakt tio månader.

Det lustiga är att jag alltid har varit bra på sport och jag har alltid trott att jag skulle jobba som gympalärare eller något liknande. Men istället jobbade jag på ett mjukvaruföretag, vilket jag gillade, men att sitta på ett kontor var inte direkt den aktiva livsstil som jag hade tänkt mig.

Jag hade alltid drömt om att springa en halvmara, men av någon anledning blev det aldrig av. Nu när jag var 30 ville jag göra annorlunda saker. Jag ville göra saker det här årtiondet som jag inte gjorde när jag var 20.

Jag hade några löparskor, som jag köpte för ett år sedan, som jag dammade av och började att springa samma vecka som jag anmälde mig till loppet.

Förberedelser och genomförande

Jag gick upp kl. 7, 4 dagar i veckan – i sol och regn – och sprang en mil. När månaderna gick sprang jag allt längre. Jag gjorde stora framsteg och jag var stolt över mitt engagemang.

För att förbereda mig för halvmaran pratade jag med kolleger som hade sprungit maratonlopp tidigare och jag läste artiklar för att få tips under min lunchrast.

Bara fyra veckor innan maratonloppet berättade en kollega till mig att maratonlöpare brukar köpa nya skor fyra veckor före själva loppet och slita in dem genom att spring 60-80 kilometer.

Tyvärr hade jag samtidigt som jag lärde mig att jag skulle köpa nya skor en bilförsäkring att betala, veterinärräkning att betala och flera prenumerationstjänster som skulle förnyas. Räkningarna åt helt enkelt upp lönen.

Jag hade tränat hårt och länge, kört fyra pass i veckan under de senaste fem månaderna och jag ville vara så bra jag bara kunde och ge mig själv en chans att tävla utan några ursäkter. Så jag köpte nya skor i alla fall. Hur då?

Eftersom tiden var knapp behövde jag skaffa pengarna så snabbt som möjligt, så att jag kunde köpa skor nästa dag och börja använda dem direkt. Det var då jag upptäckte att jag kunde få ett lån via Ferratum Money. Jag kunde genomföra min ansökan online på bara några minuter, utan krångel och utan avgifter. Några sekunder senare fick jag meddelande på skärmen att min ansökan hade godkänts och pengarna skulle finnas tillgängliga på mitt bankkonto redan nästa morgon.

Nästa dag köpte jag mina nya löparskor och startade nedräkningen till loppet.

maraton

Korsa mållinjen

När jag gick i mål mötte mig jublet från mina vänner och familj. Och jag började stolt gråta. Jag klarade det och det kändes fantastiskt. Jag klarade inte bara av att fullfölja loppet, min tid var faktiskt bättre än väntat.

Några veckor efter mitt halvmaraton började en positiv effekt av att slutföra loppet utvidgas till andra delar av mitt liv. Samtidigt som jag fortsatte att arbeta för programvaruföretaget anmälde jag mig till en utbildning med tonvikt på fysisk träning.

Idag kan jag stolt säga att jag är lärare i idrott och hälsa på en gymnasieskola och älskar det. Jag har alltid velat hjälpa och inspirera andra och nu är det precis vad jag gör.

Varje stor resa börjar med ett enda steg.

Kom igång i dag med ett mikrolån hos Ferratum Money och njut av 30 dagar utan ränta!

 

 
 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +