Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

Låna pengar snabbt

Vissa situationer kräver att du kan låna pengar snabbt
2017-02-06

Ibland kan händelser i livet orsaka att man behöver extra pengar på kontot. Det kan vara allt ifrån en oväntad och stor räkning till att bilen går sönder. Vid dessa tillfällen kan man behöva låna pengar snabbt. Här kan du läsa om vad du bör tänka på innan du lånar och vilka valmöjligheter du har.

Går det att ta ett snabblån trots betalningsanmärkningar?

Om du har betalningsanmärkningar, det vill säga om du har eller har haft en obetald skuld hos Kronofogden, kan du begränsas på många olika sätt. Du kan till exempel få svårt att hyra bostad, betala varor på faktura, skaffa abonnemang på olika tjänster eller bli beviljad lån. När du hamnar i en situation där du behöver låna pengar snabbt men har betalningsanmärkningar kan det därför bli krångligt. Det finns dock företag som låter dig ta så kallade snabblån trots betalningsanmärkningar. Dessa företag har ett annat angreppssätt när det gäller att bevilja lån. Istället för att titta på din tidigare ekonomiska situation väljer man att ta mer hänsyn till hur din nuvarande situation ser ut. Om du i dagsläget har en fast inkomst så har har du alltså större chans att bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar. Det kan också vara av vikt att dina betalningsanmärkningar inte är helt nya eller att de inte överstiger ett visst antal. Många anser att man inte alls bör ta lån om man har betalningsanmärkningar. Det är dock inte alltid så att det är en dålig idé att låna pengar snabbt. Om man vet med sig att man kommer att kunna betala av lånet i tid och om lånet kan hjälpa en att ta sig ur en jobbig ekonomisk situation, kan ett snabblån faktiskt vara ett bra alternativ. När man bestämmer sig för att låna pengar gäller det helt enkelt att planera väl och se över sina möjligheter att betala tillbaka.

Det är alltså viktigt att tänka efter noga innan man bestämmer sig för att ta ett snabblån trots betalningsanmärkningar. Man bör se över sina ekonomiska förutsättningar och försäkra sig om att man har möjlighet att betala tillbaka lånet på utsatt tid. Risken är annars att man hamnar i en ännu större ekonomisk knipa än den man befann sig i innan man tog lånet. Det är också viktigt att lägga lite tid på att jämföra olika lån så att man får så bra villkor som möjligt på sitt lån. Vad som är bra villkor kan skilja sig från person till person, var därför noga med att utgå från dina individuella förutsättningar. Är det till exempel viktigt för dig att få ett lån med låg ränta eller betalar du hellre lite högre ränta och betalar tillbaka under en längre tid? Det viktigaste när du ska låna pengar är med andra ord att du har gjort ett bra förarbete innan du skickar in din ansökan. På Ferratum låter vi även dig med betalningsanmärkningar låna pengar snabbt. Vi har dock några enkla regler kring detta. Dessa finns till för att skydda dig och din ekonomi. Om du vill låna pengar direkt hos oss trots betalningsanmärkningar måste du vara 21 år fyllda, vara folkbokförd i Sverige och ha en fast inkomst. Du får heller inte ha betalningsanmärkningar som är nyare än sex månader och antalet anmärkningar får inte överstiga sex stycken.

Amorteringsfritt - bra eller dåligt?

När ett lån är belagt med amortering betyder det att man betalar av på lånebeloppet vid förutbestämda betalningstillfällen, till exempel en gång i månaden. Ett amorteringsfritt lån innebär istället att man endast betalar räntan på lånet under en tid. Det amorteringsfria lånet löper under så lång tid som man bestämt tillsammans med sin långivare. Efter att den amorteringsfria perioden ni kommit överens om är slut ska du betala av hela ditt lån, antingen genom att betala hela summan vid ett tillfälle, eller genom delbetalningar. Men vad är då egentligen bäst och vilken typ av lån bör man satsa på? Den frågan är inte helt enkel att svara på eftersom mycket beror på dina egna ekonomiska förutsättningar. Det är därför viktigt att göra en kalkyl innan du bestämmer dig för vilken typ av lån du ska ta. Du ska med andra ord inte låna pengar snabbt utan att planera för ditt lån först. Det finns både för- och nackdelar med amorteringsfria lån. Den största fördelen är självfallet att du under en period inte behöver betala av på ditt lån. Detta kan vara bra om du till exempel lånar till ett husbygge eller en renovering. Då kan det vara skönt att inte behöva betala så mycket den första perioden utan istället kunna lägga pengar på material och inredning till den nya bostaden. Med det sagt finns det också en del nackdelar med att välja att inte amortera på sitt lån. Dessa är också viktiga att ta del av innan man väljer att låna pengar snabbt.

Oavsett om du finns i Kronofogdens register eller inte behöver du planera för ditt lån. När du vill låna pengar snabbt kan det vara frestande att välja ett amorteringsfritt lån eftersom du då inte behöver betala av på lånet och kan använda amorteringspengarna till annat. Det är dock mycket viktigt att vara medveten om nackdelarna när man tar amorteringsfria lån. Ett lån utan amortering kan bli en ganska kostsam affär i slutändan. Även om du bara betalar av på räntan på lånet så är den räntan beräknad på hela lånebeloppet. När du är klar med dina ränteinbetalningar kan du därför ha betalat ganska mycket pengar. Det är också viktigt att ta reda på hur din långivare förväntar sig att få sin återbetalning när den amorteringsfria perioden är slut. Vissa långivare förväntar sig hela beloppet tillbaka vid ett och samma tillfälle medan andra låter dig amortera på ditt lån. Det finns alltså tillfällen när ett lån utan amortering är att föredra och när det är en mindre god idé. Om du vet att du kommer att ha en tillfälligt lägre inkomst kan det vara bra att slippa amortera under den perioden. Om du däremot vill komma så billigt undan som möjligt med ditt lån är amortering på lånet att föredra. På Ferratum låter vi dig låna pengar enkelt. Vi erbjuder dessutom flexibla lån så att du kan välja ett som passar din ekonomiska situation.

Hur kan ett amorteringsfritt lån påverka din ekonomi?

Hos Ferratum kan du låna pengar snabbt och tryggt när du är i behov av det. I vissa fall, beroende på bank, kan du även låna pengar på helger och få beloppet direkt in på ditt konto. Att ansöka om lån hos oss går enkelt och smidigt via hemsidan. Efter att du gjort din ansökan får du snabbt svar på om lånet beviljats.