Jaga vårerbjudanden – hur man hittar kläder på rea

spring shopping
2019-02-28

Det är riktigt roligt att handla under reaperioder. Man har ofta en viss budget i åtanke när man ska ut och shoppa kläder. Det är en härlig känsla när man får mer än man väntade sig. Men rabatter behöver inte bli en något slumpmässigt som bara händer när du minst anar det.

Klädbutiker försöker se till att ha ett fullt lager så att folk har mer att välja på. Men de måste ändå ofta byta ut produkter för att det kommer in nya. Varor som sålt sämre än väntat måste få ett rabatterat pris för att lämna plats åt nya. Det är det perfekta tillfället att slå till.

Men vänta ... när är det perfekta ögonblicket egentligen?

De flesta klädbutiker har varor i omkring sex till åtta veckor innan de ersätter dem. När varor ersätts så snabbt är det nödvändigt att gå vidare till nya. Om en vara är kvar i mer än sex till åtta veckor så ska det inte finnas mer än några få exemplar kvar. Och om den inte finns i alla storlekar så är det definitivt dags att ersätta den.

Vilken dag?

Det är allmänt känt att klädbutiker har mest omsättning på helger. Så förberedelserna börjar på torsdagar, och det är även då produkter märks med rabatter. Man kan förstås hitta bra saker på fredagar och lördagar också. Men då kanske man inte gör de riktiga fynden, som kan ha försvunnit på torsdagen. Det kan finnas tillräckligt med välinformerade köpare för att dina mest eftertraktade val inte är tillgängliga längre.

Tänk om de inte har min storlek?

En gång hittade jag en fin t-shirt på rea, men i en storlek som var lite för stor för mig. Jag kunde gett upp, men jag frågade personalen om den fanns tillgänglig någon annanstans. De hade en annan butik i närheten och jag hade tur. Jag hittade storleken jag var ute efter.

Poängen är att du inte behöver ge upp bara för att du inte hittar vad du letar efter. Fråga vidare.

Om jag köper kläder på nätet?

Köper man kläder på nätet så finns det förstås ingen garanti för att man kommer att trivas i dem. Se till att läsa det finstilta innan du betalar. Se till att butiken har en returpolicy för produkten du köper.

Vad kan jag köpa i vår?

Slutet av februari är en utmärkt tid att köpa vinterkläder. Du kan även hitta jackor som passar utmärkt att ha på sig under en månad eller två, tills vädret blir för varmt. Mars är en bra månad att köpa löparskor från märken som New Balance och Nike. Vårkläder börjar dyka upp på rea i april.

Sammanfattningsvis

Våren kan vara ett bra tillfälle att köpa på sig vinterkläder. Och om man har tålamod kan man även göra kap i april som passar bra att använda i början av sommaren.

Man måste inte ha mycket pengar för att klä sig väl. Man behöver bara vara uppmärksam på sina val, så kan man göra riktiga klädfynd.