In med det nya

In med det nya
2015-12-28

Ah, nu kör vi. Vilken dag som helst nu kommer våra nyhetsflöden via sociala medier fyllas med ”Ett nytt år, ett nytt jag”. Alla vänner berättar om deras nyårslöften inför det nya året.

Hur lyckas du normalt sett med dina nyårslöften?

En del blir enbart ”januari-medlemmar” på olika gym till exempel. De går till gymmet intensivt i några veckor sedan avtar det till en gång per vecka. Det finns de som till slut slutar träna och det oundvikliga händer, man säger upp sig från gymmet eftersom det inte lönar sig att gå kvar. Vi har många varit i den situationen.

Vad är ditt nyårslöfte år 2016?

Vi på Ferratum gillar att prova nya saker. Kanske köpa en cykel och börja cykla mer. Vi har listat 10 andra populära nyårslöften nedan. Låter de bekanta?
 

 1. Träna mer
 2. Äta bättre
 3. Dricka mindre alkohol
 4. Sluta röka
 5. Spendera mindre tid på sociala medier
 6. Lära sig ett nytt språk
 7. Lära sig ett nytt instrument
 8. Spendera mindre pengar
 9. Säkra drömjobbet
 10. 8 timmars sömn varje natt.
   

Nyårslöften är inget nytt. Det går tillbaka redan innan före Kristus tid när Babylonierna skulle fira in det nya året i 11 dagar. På den tiden tyckte de om att starta det nya året med stil. Temat under denna tid var att börja på nytt och ”lösa” alla meningsskillnader med sina grannar, lämna tillbaka lånad utrustning som användes på gården och så vidare.

Att fira in det nya året med fyrverkerier användes traditionellt för att skrämma iväg onda andar. Nu för tiden används det mest för att det är roligt, även om det kan skrämma familj och djur istället.

Många kulturer dricker glögg eller annan kryddad drink som en del av firandet och man brukade även ge gåvor som en nyårstradition, inte bara under julen.  

Att fira nyår hemma eller ute?

Alla dessa traditioner runtom i världen har lett oss till den ultimata frågan, fira nyår hemma eller ute? Barer, klubbar och taxiföretag brukar öka priserna under nyår och därför väljer många av oss att stanna hemma eller fira med nära och kära i deras hem. Ett nytt år inträffar dock enbart en gång per år och det gör eventuellt inte mycket om man spenderar lite extra pengar just denna natt. Men vi på Ferratum tycker att det viktigaste är att fira nyår med de personer man tycker om. Detta kan göras med en liten budget och ofta. Det är vanligen de enkla sammankomsterna med familj och vänner som är de bästa.

Kanske du spenderar tid hemifrån detta nyår. Det är en bra tid att träffa vänner och familj som du inte träffar annars. Vi lever väldigt upptagna liv och det kan därför vara svårt att hålla kontakten med alla.

Vi på Ferratum vill slutligen tipsa om att spendera mer tid med de personer i livet som gör dig glad. Ge tid till andra och skapa minnen tillsammans att se tillbaka på nästa nyår.

Hur du än väljer att fira in det nya året och vilka nyårslöften du bestämmer dig för det kommande året så önskar vi dig ett härligt nytt år.

Gott nytt år önskar Ferratum!!

// Ferratum Bank

 

Gå till startsidan här >>