Hur vi räddade julen

05.05.2021#Generell

Det är svårt att tro att det redan är december och att julen bara är dagar bort! Missförstå mig inte – det har varit ett jättebra år. När jag ser tillbaka inser jag hur annorlunda saker var vid samma tid förra året.

I början av förra året blev jag befordrad till säljchef på jobbet, och min flickvän och jag bestämde oss för att flytta in i en större lägenhet.

Under sommaren förra året fick min flickvän färre timmar på jobbet på grund av att det började gå sämre för företaget. Tyvärr blev det inte bättre efter sommaren, som företaget hoppats, och hon fortsatte jobba deltid. Det betydde naturligtvis att vi fick det lite svårare ekonomiskt.

 

När julen närmar sig

Under julen känner många av den ekonomiska stressen. Vi sköt upp beslutet, men under mitten av november insåg vi att vi var tvungna att bestämma vad vi skulle göra under julen. Med bara tre fjärdedelar av den inkomst vi hade ett halvår tidigare tillhörde vi dem som kände av den ekonomiska stressen.

Mina föräldrar bor en halvtimme från London och min flickväns föräldrar bor 20 mil norrut, så de senaste åren har varje sida turats om att vara värd för julfirandet. Min flickvän och jag brukade hyra en bil och boka ett hotell några dagar för att vara med våra familjer under julen.

 

Att göra en lista och dubbelkolla den

Vi båda älskar att vara med familjen, men när vi satte oss ner och gjorde en lista och räknade på vår budget och vad det skulle kosta med bilhyra och hotell så insåg vi att det inte såg bra ut för oss.

Vi ringde våra familjer och sade att vi inte trodde att vi skulle ha råd att åka hem till jul. Vi visste att de blev besvikna, men de ansträngde sig för att vi inte skulle få dåligt samvete. Lyckligtvis har vi inga barn, så vi behövde inte oroa oss över att göra små barn besvikna över att inte få träffa sina mor- och farföräldrar till jul.

Vi skaffade några små presenter till våra familjer och skickade dem tidigt i december. Men det kändes fel att inte vara med våra familjer under jul. Julen handlar trots allt om att tillbringa tid med familjen.

 

Göra en lista och dubbelkolla den

Det var 21 december och min flickvän och jag hade båda kommit hem från jobbet och vi satt i soffan och var lite ledsna över att vi inte skulle få vara med våra familjer. Ingen av oss skulle få lön förrän veckan därpå, och efter att ha räknat på budgeten tidigare kom vi fram till att vi saknade 3 000 kronor.

Min flickvän redigerade julfoton från förra året för att göra digitala julkort till familjen när hon snubblade över en reklam för Ferratum Money.

En minut senare fyllde vi i en låneansökan på nätet. Några minuter efter hade vi fått ett lån på 3 000 kronor godkänt. Morgonen därpå fanns pengarna på vårt konto, och utan att berätta något för våra familjer bokade vi hyrbil och hotell!

 

Den största gåvan av alla

På julafton kom vi fram till mina föräldrar där båda våra familjer var. Wow.

Det finns ingenting som betyder mer för oss än våra familjer, och att se deras miner när vi stod vid dörren och ropade "god jul" var fantastiskt. Det var den bästa julklappen någonsin.

 

Leva livet

Som en ledande internationell leverantör av mobila finansiella tjänster, och en pionjär inom finansiell teknik, har Ferratum Group hjälpt människor sedan 2005 med snabba, enkla och innovativa finansiella lösningar. 

Vi på Ferratum skapade Ferratum Credit som ett verktyg för att hjälpa människor som du att leva de liv de önskar att de levde.

 

Så hur kan vi hjälpa dig?  

 

Du kanske även finner dessa intressanta

Sorry, there are errors on the page: