Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

Hur man hittar billigare flygbiljetter

2017-07-03

På grund av ökande bränslekostnader och extra avgifter som införts av flygbolagen, kan det vara ganska svårt att hitta billiga flyg.  

Eftersom det är omöjligt att köra till varje destination, är flyg ibland det enda, för att inte tala om det snabbaste, sättet att ta sig till de platser man vill besöka.

Som tur är finns det många saker du kan göra för att hitta de billigaste priserna och undvika att betala extra kostnader.

 

Få den bästa dealen

Mer än någon annan dag i veckan, erbjuder många flygbolag sina billigaste biljetter på tisdagar. Leta alltid runt och jämför priser på sidor som Kayak eller Fare Compare. Dessutom kan du ställa in notifikationer så du kan bli meddelad om när priset på flygresor till din destination sänks.

 

Flyg när andra inte vill det

På tisdagar, onsdagar och lördagar är det som minst folk på flygplatser, vilket innebär att biljetterna på dessa dagar kan bokas billigare än andra dagar i veckan. Även tidig morgon är en utmärkt tid att få billiga biljetter eftersom de flesta inte är villiga att vakna i ottan för att hinna med sitt flyg.

 

Köp din biljett i förväg

Många resenärer är omedvetna om att det finns en optimal tid att köpa flygbiljett. Om du köper biljetten för tidigt eller för sent (d.v.s. för nära eller för långt ifrån avresedatum) riskerar du att betala mer än du vill. Den optimala tiden att köpa din flygbiljett är tre månader och sex veckor innan det datum då du planerar att åka bort.

 

Undvik extra avgifter

Idag finns det många extra tilläggsavgifter som kan läggas till av flygbolagen. Hur galet det än låter tar vissa flygbolag t.o.m. betalt för vatten eller för att man använder toaletten! Håll koll efter andra luriga kostnader inklusive avgifter för att kontakta kundtjänst och göra en bokning över telefon.

 

Begränsa bagaget

Bagageavgifter kan variera mycket från ett flygbolag till ett annat, men sanningen är att alla flygbolag har någon bagagekostnad. Vissa flygbolag inkluderar den första resväskan i biljettpriset, kostnadsfritt, men det är vanligt att budgetflygbolagen tar betalt för allt incheckat bagage. Istället för att betala för extra bagage, är det bättre att minska mängden saker du har med dig på resan. Fråga dig själv "behöver jag verkligen ha med mig ett extra par av skor?". Visst, det kan vara lite knepigt men försök att begränsa dig till att endast ha med det väsentliga. Ett annat bra råd är att ha på dig dina tyngsta plagg, som exempelvis din yllerock, eller de tunga vandringsskorna.

Utöver våra tips ovan, kan du hitta fler användbara tips gällande resor här.

 

Gilla inlägget om du tyckte att det var inspirerande. Dela om du tror att andra kan dra nytta av det. Fler bra berättelser och tips på vår blogg!

Vill du veta mer om hur Ferratum kan göra ditt liv enklare? Läs mer här!

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +