Hur man håller nyårslöftet att leva hälsosammare

Nyårslöfte: leva hälsosamt
2018-01-02

Det kommer förmodligen inte som någon överraskning att de mest populära nyårslöftena varje år är att äta nyttigare, gå ner i vikt och komma i form. Faktum är att vi sökte efter termen "get healthy" 62 776 640 gånger på Google från januari till oktober 2016.

Det är nog inte heller en överraskning att 80 % av alla nyårslöften har brutits redan den andra veckan i januari, enligt US NEWS.

Varför man bryter sina löften

De främsta anledningarna till att många människor bryter sina löften är att deras mål inte var specifika, inte realistiska (alltför ambitiösa) eller inte hållbara i långa loppet.

Enligt psykologiläraren Philip Clarke på University of Derby Online Learning är kanske det största misstaget som folk gör att de vet vad de vill uppnå, men de inte funderar på hur de ska nå sina mål.

Goda intentioner

I januari ökar gymmedlemskapen lavinartat. Enligt det amerikanska träningsföretaget Gold’s Gym ökar medlemskapen med 40 % mellan december och januari varje år.

År 2016 ökade Google-sökningarna på termen "gym" med 315 % från föregående år.

Problemet är att även om folks intentioner är bra och de går till gymmet flera gånger under julhelgen, så slutar de snart gå helt och hållet, när de återupptar sina normala rutiner och exempelvis återvänder till jobbet.

Folk vet vilket slutmål de har, men inte hur de ska uppnå det.

 

 

Få dina mål att hjälpa dig

För att kunna hålla nyårslöftet att bli mer vältränad och friskare måste du skapa vanor och rutiner som du kan hålla fast vid, som fungerar för dig.

Kanske arbetar du långa timmar eller måste hämta dina barn från skolan på eftermiddagen. Med ett fullspäckat schema kanske det inte är så enkelt att gå med i ett gym och gå flera gånger i veckan.

Så det kanske är ett bättre alternativ att köpa lite enkel utrustning och skapa ett eget minigym hemma.

Ett hemmagym kan ge dig den flexibilitet du behöver. Om ditt arbetsschema eller arbetstid varierar varje vecka kan ett hemmagym hjälpa dig att träna när det passar dig. På så sätt blir träningsambitionen mer realistisk och hållbar eftersom du kan få det att fungera med ditt schema.

Dessutom kan träning hemma vara mer motiverande än att försöka ta sig ur sängen och gå ut i kylan tidigt på morgonen.

Bli vältränad idag

Så om ditt mål är att gå ner i vikt, komma i form och äta friskare är det lika bra att börja direkt. Inga fler ursäkter, inget att skjuta upp.

På Ferratum Money uppmuntrar vi människor att sträva efter sitt bästa och vara så bra de kan bli.

Vi tillhandahåller kortfristiga lån till de som försöker att leva livet till fullo. Så om du vill skapa ett hemmagym för att hjälpa dig att bli snabbare, starkare och friskare, är våra snabblån det snabbaste och enklaste sättet att få saker att hända. I dag.

Det tar bara några minuter att fylla i en ansökan via vår hemsida. Inget pappersarbete, inget köande och du får ett beslut inom några minuter.

Var så bra du kan vara, i dag.