Hur familjer kan spara pengar i juni

family soccer
2019-05-20

Juni innebär tid med familj och vänner, vackert väder och fler utomhusaktiviteter. Men hur påverkar det din plånbok? Egentligen erbjuder sommaren många överraskande sätt att spara pengar. Här är fem enkla tips som kan spara pengar åt din familj i juni.

1. Öppna ett konto eller ett kreditkort för semesterbudgeten

Under sommaren kommer utgifterna i en annan takt än andra tider på året. Ett bra tips för familjer är att ha ett bankkonto för resor och aktiviteter under sommaren. När ni börjar kan ni sätta undan sommarbudgeten och bara spendera pengar från det kontot. Det kanske inte är tillräckligt med pengar? I så fall kan ni överväga att spara under året till nästa gång, eller till och med ta ett korttidslån eller en öppna kreditmöjligheter för att betala för semesternöjena.

Bra organisering av ekonomin är nyckeln till en budgetvänlig månad i juni. Genom att ha särskilda medel avsatta för sommaren kan ni få en bra bild av hur mycket ni spenderar och sätta upp realistiska mål för att hitta balansen mellan vad ni vill göra och hur mycket det ska kosta.

2. Att äta utomhus och laga mat hemma är ett billigt alternativ

Äta ute är en aktivitet man kan göra året runt. Men under sommaren finns det fler möjligheter att njuta av att äta med familjen. Folk är utomhus och grillar oftare, och det är lätt att laga en billig måltid på grillen. Dessutom kan du hålla knytkalas i trädgården där folk alla tar med sig mat och dryck. Det innebär färre resor till restauranger och billigare måltider som tillagas närmare hemmet.

Det leder oss till nästa punkt: er trädgård. I juni är det bra med en trädgård med grönsaker och kryddväxter precis utanför dörren. Även fönsterkarmar kan vara en enkel plats att odla kryddor och till exempel chili. Du sparar inte bara pengar genom att inte behöva köpa så mycket färska grönsaker, du kan även spara på bränslekostnaderna genom att inte köra fram och tillbaka – gå bara ut och hämta det du behöver till maten.

Om du ändå behöver åka till matbutiken är det också okej. Varmt väder betyder att det finns mycket frukt, grönsaker och kryddväxter som är billigare i matbutiken eller på lokala gårdar. Varför inte promenera eller cykla dit?

3. Barnen har sommarlov

De yngsta barnen kanske inte kommer att bidra med pengar till hushållet. Om du inte räknar tid som pengar. Då kan de göra det på ett sätt. Det här är bästa tillfället att göra barnen mer delaktiga i hushållssysslor och små projekt. Det ger inte bara värdefulla lärdomar, utan besparar också vuxna i huset en hel del tid och energi.

Äldre barn kan dock ha större möjlighet att åtminstone indirekt bidra i form av pengar. Det här är tiden för sommarjobb och självständighet. Det innebär att ungdomar är mer benägna att tjäna egna fickpengar och tillbringa mer tid med vänner, vilket kan spara pengar för föräldrar i längden.

4. Billig underhållning kan finnas ett stenkast bort

Från sport och simning till skogsvandringar och frisbeegolf. Många aktiviteter i varmt väder är antingen billiga eller gratis. Du kan till exempel göra er picknick utomhus till en familjeaktivitet. Ta med lite utomhusspel eller en boll att leka med.

Många barn, både unga och gamla, kan använda sin kreativitet för att hitta roliga och gratis saker att göra utomhus. Familjer med barn kan spara en hel del pengar på underhållning och inträden genom att bara vara utomhus för att hålla alla glada. Dessutom är det ett utmärkt sätt för personer i alla åldrar att lägga ner sina telefoner och tillbringa kvalitetstid med människor de bryr sig om.

5. Lågsäsong för shopping kan ge tillfällen att spara pengar

Alltför mycket shopping under sommaren är inte det mest logiska sättet att spara pengar på kort sikt. Men i ett längre perspektiv kan sommarreor hjälpa dig att spara pengar. Urvalet av kläder för kallt väder och andra säsonger är troligen begränsat. Men om du hittar sådana saker kommer de sannolikt att ha kraftigt rabatterade priser. Så håll utkik efter bra erbjudanden.

Sommarmöbler och trädgårdsredskap kommer dessutom att säljas med rabatt senare under säsongen. I allmänhet är det klokt att tänka framåt till kommande säsonger istället för att göra inköpen när varorna är som mest aktuella. Du kan till exempel göra en lista över saker du ändå tänker köpa till hösten och vintern, samt ta en titt på nätet och i butiker för att hitta fantastiska erbjudanden. Längre fram blir du glad att du gjorde det och du kan spara pengar på sikt.

Vill ha fler tips om hur du kan spara pengar? Läs om hur du startar ett nödkonto till din familj.