Hjältar och inspiration i våra liv

Hero
2019-04-29

Livet har sina med- och motgångar. Segrar och förluster. Triumfer och prövningar. Vi lever det här livet tillsammans, och det finns vissa speciella människor som inspirerar oss att gå upp varje dag och göra vårt bästa. Dessa speciella människor är alla hjältar på sitt eget sätt – från kändisar och influencers på sociala medier till familj och vänner. Hjältar ger oss den lätta knuff vi behöver för att fortsätta framåt i våra liv.

Inspirerande hjältar på sociala medier

Ett oväntat sätt att hitta hjältar är genom hashtaggar. På dagens sociala medier speglar hashtaggar mycket av vad vi tänker på. Prova att söka på Instagram med hashtaggarna #inspiration eller #inspo. Du kommer hitta tiotals miljoner inlägg. Naturligtvis kommer inte alla dessa personer eller poster att inspirera dig att förändra ditt liv. Men underskatta inte kraften hos #lifegoals eller #motivation.

De personer som sticker ut på dessa forum är ofta människor precis som vi – men de delar med sig av sina erfarenheter och motiverar oss att nå nya mål, förbättra oss själva eller till och med hålla oss positiva i svåra perioder. Har du hittat dina hjältar på nätet?

Heroiska influencers – till det bättre eller sämre?

Ursprunget till ordet "influencer" kommer från marknadsföring. Det användes ursprungligen för att beskriva personer som har många följare på sociala medier och, framför allt, personer som folk lyssnar på. Det kan vara en kändis eller till och med personer som bara blivit kända på nätet. Precis som ordet hjälte används det så ofta att det har förlorat en del av sin betydelse.

Låt oss lämna ordet och tänka på betydelsen. Influencers talar till dig. De berättar saker som du vill höra, och även saker som du behöver höra. Ibland försöker en influencer övertyga dig om att ditt liv kommer förbättras med en viss produkt eller tjänst. Andra gånger ger de dig motivation att vara mer som de, eller att sträva efter dina mål.

Även om du kanske aldrig möter de här personerna i verkligheten så talar de till dig var du än är. Därför är det bra med ett varningens ord om influencers: välj dem klokt, för deras ord har vikt. Oavsett vilka som är dina hjältar ska du se till att de förbättrar din självkänsla och ger dig något meningsfullt.

Hjältar bland vår familj och våra vänner

Ibland är våra personliga hjältar mycket närmare oss. Det kan till exempel vara en familjemedlem eller en nära vän. Vem har stöttat dig, inspirerat dig eller uppmuntrat dig att bli bättre? Du kanske kommer att tänka på din mamma eller pappa, eller en gammal vän från skolan.

Hjältar är inte bara för barn, även om barn ofta har lättare att medge att deras förälder eller vän är deras personliga hjälte. Från tacktal när någon tar emot utmärkelser till middagsbordet – det är belönande att tacka dem som har inspirerat en. Inte bara för mottagaren, utan även för den som uttrycker sin tacksamhet. 

Finns det någon speciell person du kommer att tänka på?