Fyra saker att göra i påsk

Fyra saker att göra i påsk
2018-03-09

I många länder i världen är påsken en långhelg på fyra dagar, vilket gör den till en av de populäraste helgerna för att resa, umgås med vänner eller ha lite kvalitetstid med barnen.

Vi har fyra förslag på saker att göra för att du ska få ut så mycket som möjligt av påskhelgen:

 

1. En påskresa

Om du funderar på att åka någonstans i påsk så är du inte ensam. Evening Standard i Storbritannien beräknade att det skulle vara nästan 17 miljoner bilar ute på vägarna under påskhelgen 2016. Och flygplatsen Heathrow väntade sig omkring 850 000 resenärer.

Så länge du är beredd på trafiken och inte har bråttom så kan du dra nytta av långhelgen och boka en avkopplande eller en äventyrlig resa.

 

2. Shopping

Enligt National Retail Federations årliga undersökning om vad folk spenderar under påsken väntades amerikaner göra av med rekordhöga 18,4 miljarder dollar under påskhelgen 2017, jämfört med det tidigare rekordet på 17,3 miljarder dollar som sattes året innan.

Inte helt överraskande var det godis och choklad som stod högst på allas lista. Men efter godis angav 49,6 procent att de planerade att köpa kläder under påsk.

Om det är shoppingterapi du är ute efter under påsken så har du tur. Under påskhelgen har många affärer rea, både på nätet och i butiker. Håll utkik efter bra erbjudanden.

 

3. Äta ute

Det är inte bara i affärer vi gillar att göra av med pengar under påsken. Fler och fler väljer att spendera sina pengar på upplevelser istället för materiella saker.

Företaget Springboard, som för statistik över handeln i Storbritannien, sade att 25 % av alla reor förra året var i butiker, medan 10 % av reorna var på restauranger. I år väntas de siffrorna ändras till 20 % för butiker och 15 % för restauranger.

De senaste åren har många restauranger börjat erbjuda påskmenyer och fasta menyer, som förstås innehåller smaskiga desserter med choklad.

Se efter vad restauranger i närheten av dig erbjuder för särskilda påskmenyer.

 

påskägg

 

4. Påskäggsjakt

Om du vill hitta på något som är roligt både för dig och dina barn så passar det alltid bra med en påskäggsjakt. Till exempel kan man på St Pancras International Station i Storbritannien leta efter påskägg med särskilda koder i stationens butiker. De som har turen att hitta ett ägg kan ta med sig det till kassan och hämta ett pris.

Många stora städer har sina egna påskäggsjakter. Gör en sökning på Google och se om det finns någon påskäggsjakt i din stad.

 

Ljuva tillfällen

Det är ett måste att dra nytta av långhelgen. Men vi förstår att man ibland inte får betalt förrän veckan därpå och kan ha lite ont om pengar. Oroa dig inte. Ett mikrolån från FerratumMoney kan göra livet lättare i påsk.

Våra mikrolån, som du kan få samma dag, är det snabbaste och enklaste sättet att få lite mer i plånboken. Gör bara en ansökan via vår hemsida. Ansökningen är inte bindande. Att ansöka är helt gratis och du får ett svar inom några minuter. Inget pappersarbete, inget krångel. När ditt lån har godkänts får du de pengar du behöver inom en dag.

 

Om du behöver ett kortsiktigt lån i påsk så kan du skutta över till Ferratum Money!

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +