Fyra perfekta europeiska resmål i vinter

winter wonderland
2019-01-14

Vissa älskar vintern och dess aktiviteter, medan andra stålsätter sig inför den.

Vilken typ du än är, så vintern är en härlig tid att resa. Så oavsett om du vill göra det mesta av snön, eller vill så långt bort som möjligt från den, så presenterar vi fyra av de bästa semesterorterna i Europa:

1. Aten i Grekland

Om du vill fly vintern så är Aten ett utmärkt val. På vintern är det färre turister och du slipper sommarpriserna, vilket innebär att du kan njuta av staden utan att spräcka budgeten eller trängas med folkmassorna för att ta ett bra foto av Akropolis.

Trots att januari är den kallaste månaden i Aten, som alla andra ställen i Europa, så är vädret ganska milt jämfört med centrala och norra Europas städer, med i genomsnitt 10–15 grader.

2. Rovaniemi i Finland

Bara en plats i världen kan göra anspråk på att vara jultomtens hemort. Det måste väl locka! Precis vid polcirkeln i finska Lappland hittar du staden Rovaniemi – jultomtens officiella hemort.

Tomtebyn ligger omgiven av den arktiska vildmarken och är som en saga i verkligheten med butiker, restauranger och kaféer, åkturer med renar och huskies, snöskoterturer och mycket mer.

Och du behöver inte oroa dig om julen har passerat – tomtebyn är öppen året runt (även om den är som mest storslagen på vintern).

3. Kanarieöarna

Vid den här tiden på året känns Kanarieöarna verkligen långt borta. Om du vill fly kylan finns det inget bättre alternativ än den spanska skärgården. Ta till exempel Teneriffa som har en genomsnittstemperatur på 21 grader i januari!

På Kanarieöarna hittar du långa vita sandstränder, klippor och sanddyner med aktiviteter som dykning, surfning, kajakpaddling och vattenskidåkning. Ja, på vintern!

4. Tallinn i Estland  

När det gäller bildsköna snöklädda städer är Tallinn bland de bästa i Europa.

Börja med en promenad genom den fina medeltida stadskärnan som står på UNESCO:s världsarvslista och beundra torn, kyrkor, murar och kullerstensgator. Rådhustorget är särskilt vackert. Lägg till lite snöfall och levande ljus i fönstren så har du en av de vackraste städer du kommer att se.

Om du känner dig modig kan du ta ett dopp i ett en isvak efter du har slappnat av i en bastu, som det finns många av i staden. Eller så kan du ta på dig ett par skridskor och besöka skridskobanan Harju.

Tallinn är ett perfekt ställe att åka till med fantastiska restauranger, mysiga kaféer och många fina museer.

Bekosta din semester

Så om du vill åka bort i vinter kan du få det att hända med ett lån från Ferratum Money, oavsett vad din budget är just nu.

Fyll i en ansökan online på bara några minuter – det behövs inget pappersarbete – och få ett lånebeslut bara några sekunder senare. Det bästa är att när lånet har godkänts så sätts pengarna in på ditt konto redan nästa dag. Så vad väntar du på? Börja packa väskorna idag!