Fyra enkla tips inför skolstarten

skolstart
2019-08-15

Precis som med julreklamer när det börjar bli kallare finns det reklam överallt om skolstarten när sommaren börjar närma sig sitt slut. Vad betyder det för dig och din familj? Vare sig du går i skolan eller på universitet är det dags att komma in i rutinerna igen. Så läs våra fyra enkla tips om hur du kan få ’back to school’ att fungera lite smidigare.

1. Skapa rutiner och scheman inför skolstarten

Många människor behöver anpassa sitt liv till nya rutiner på hösten. Barn och andra studenter har ett schema att hålla sig till. Försök att ha särskilda tider för viktiga saker under dagen, som att gå upp i tid så att du slipper stressa. Ha en specifik middagstid och naturligtvis tid för läxor eller hushållsarbete.

Att gå och lägga sig i tid är också viktigt, vare sig man är i skolåldern eller inte. Du bör försöka ha en lugn stund med förberedelser inför nästa dag. Det kanske inte tar så lång tid att borsta tänderna och välja ut kläder till nästa dag, men det är viktigt att inte stressa. Ge varje aktivitet lite extra tid så att du inte behöver göra allt samtidigt.

2. Utnyttja skolstartserbjudanden

Det här kan vara ett bra tillfälle att göra större inköp som en ny telefon eller dator. Det finns gott om bra erbjudanden innan skolstarten. Eftersom flera konsumenter är i samma situation finns många användbara recensioner som kan ge dig  tips om coola teknikprylar. Ta reda på så mycket du kan och jämföra priser innan köp så att du får de funktioner du behöver till ett bra pris.

3. Utnyttja studentrabatter

Om du är student, eller om någon i familjen är det, finns det frestande erbjudanden för de med studentkort. Du kan hitta produkter och tjänster online som studenter kan få rabatt på.

Om du är förälder till en äldre student kan det vara klokt att låta dem göra inköpen, så att de kan få studentrabatten. Be studenten att hålla utkik efter studenterbjudanden när de är ute efter något de behöver för sitt skolarbete, eller studierna hemma.

4. Tänk på de oväntade utgifterna

Det är lätt att bli överentusiastisk. Men kom ihåg att det kan finnas andra utgifter du inte har tänkt på. Se till att ha lite extra utrymme i budgeten för överraskningar. Många studenter får inte reda på allt de behöver förrän terminen har börjat. Så var förberedd när du behöver komplettera med andra inköp eller andra utgifter.

Oavsett vad skolstarten innebär för dig bör du ta tillfället i akt och organisera dig så att du är beredd på det kommande året.