Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

Friheten att välja

2017-09-20

Låt oss vara ärliga - vår tillvaro är ganska bekväm, eller hur? Det antal val vi kan göra varje dag är enormt. Titta bara på det enorma utbudet hos din närmsta stormarknad och de mängder av varor som du kan välja mellan.

På vägen till jobbet kanske du frågar dig själv: "Vill jag ha en cappuccino eller en latte idag?". "Ska jag uppgradera till den senaste Android-mobilen eller ska jag behålla min iPhone?". När det kommer till valmöjligheter är vi verkligen bortskämda.

För oss som lever i västvärlden är antalet val obegränsade - inte bara när det gäller materiella varor utan alla val i livet som vi är fria att göra. Vi ställs ständigt inför olika valmöjligheter.

Beslutsfattande

Enligt en artikel i The Huffington Post fattar den genomsnittliga arbetande vuxne omkring 12 beslut före kl 9:00. Samma artikel hänvisar också till en studie från Cornell University som säger att vi som vuxna fattar ungefär 70+ beslut per dag.

Sanningen är dock att vi ofta är upptagna med att fatta beslut men utan någon riktigt eftertanke. Varje val vi gör formar vår identitet och vårt liv. Valet av arbetsplats, den typ av arbete vi gör och det område vi lever i är alla exempel på val vi gör med eftertanke.

Det är alla de där små besluten under dagen som vi inte riktigt tänker på men som också påverkar våra liv. Oavsett om det något stort eller något litet så är det fortfarande ett beslut.

Ditt perspektiv

Det perspektiv du har påverkar dina val i livet. Vi kan exempelvis säga att vi aldrig har tillräckligt mycket pengar för att göra det vi vill göra eller köpa det vi helst vill ha.

Men hur vi spenderar våra pengar och hur vi förhåller oss till pengar är också val. Är pengar något som orsakar oro i ditt liv eller ser du det som något som ger dig möjligheter?

Ibland drar vi oss för att fatta ett beslut eftersom vi förutsätter att det blir ett svårt beslut att fatta. Ironiskt nog är valet att inte fatta ett beslut också ett beslut i sig.

Att fatta rätt beslut för dig

Det är viktigt att titta på de beslut du fattar i ditt liv. Ibland gör vi val baserat på andras åsikter - våra vänner, vår partner, vår familj - och förstår sedan inte varför vi inte lever det liv vi vill leva.

Vad blir resultatet av att jag jag spenderar mina pengar på "x"? Skulle jag bli lyckligare om jag istället valde att lägga pengarna på "y"?

Grundläggande är att förstå att du gör flera val varje dag och att det är viktigt att du väljer det som är rätt för dig.

Gilla det här inlägget, om du tyckte att det var inspirerande. Dela det här inlägget om du känner till andra som kanske också skulle känna sig inspirerande. Du hittar fler tips och bra historier på vår blogg!

Vill du veta mer om hur Ferratum kan göra ditt liv enklare? Läs mer här!

 

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +