Ferratum Group titelsponsor av STARD för 2019 FIA WRX Championship

WRX racing car
2019-04-16

Helsingfors, 8 april 2019 – Ferratum Oyj ("Ferratum" eller "gruppen") är glada över att annonsera ett nytt partnerskap som titelsponsor av racinglaget STARD under 2019 FIA World Rallycross Championship.

I nästan 14 år har Ferratum legat i framkanten för finansiella tjänster genom att utmana status quo med hjälp av konstant teknisk innovation in-house och leverera nya, fullt digitala finansiella realtidslösningar och tjänster till privatpersoner och företag globalt.

Inom bilracingindustrins FIA World Rallycross ligger racingteamet STARD i framkanten av motorsporten med samma okonventionella inställning. Med hjälp av banbrytande teknik som stöd för utveckling och förvaltning av sina racerbilar tänker STARD utanför lådan och höjer ständigt standarden för diagnostisk precision och prestandaanalys efter varje lopp, så som Ferratum ständigt utvärderar och förbättrar sina algoritmer för kreditvärdering. Det finns mycket gemensamt mellan Ferratum och STARD, vilket gör samarbetet mycket attraktivt.

Genom partnerskapet tillhandahåller och hanterar STARD två nya exemplar av superbilen Ford Fiesta RXS Evo 5 med Ferratum-logotyper i 2019 FIA World Rallycross Championship.

FIA World Rallycross Championships popularitet ökar dramatiskt varje år, och globalt har antalet tittare växt med 22 procent från 2017 till 2018, då tävlingen nådde över 678 miljoner hushåll.

 

Jorma Jokela, VD och grundare av Ferratum:

"Sedan vårt bildande 2005 har vi strävat efter att erbjuda våra kunder de snabbaste och bekvämaste lånen, och efter det utökade vi till ytterligare finansiella tjänster. Vårt partnerskap med STARD i FIA World Rallycross gör att vi kan ta vårt varumärke och våra tjänster till en ännu bredare publik – några av de snabbaste bilarna i racing som marknadsför de lika snabba tjänster som erbjuds av Ferratum. Det är ett perfekt samarbete. På samma sätt som vi driver innovation inom finansiella tjänster ligger STARD-teamet i fronten av den tekniska utvecklingen inom motorsport och RX-racing, med ett extremt nyskapande och tekniskt avancerat lag, och vi ser fram emot att fortsätta detta partnerskap och de stora ömsesidiga fördelarna med vårt samarbete."

Sakowicz Michael, VD och grundare av STARD:

"Med Ferratum Group hittade vi en framåtblickande och öppensinnad partner, som perfekt matchar det tänkesätt vi har på STARD. Det gjorde det möjligt för oss att hantera, konfigurera och starta vårt nya program med två bilar i 2019 FIA World Rallycross Championship på otroligt kort tid. Vi ser verkligen fram emot ett vidare, hittills fantastiskt, samarbete med hela Ferratum-teamet för att utöka vår gemensamma verksamhet även utanför rallycross i år. Vi kan inte avslöja några detaljer ännu, bara så det här: var beredd på några riktiga överraskningar! Ferratum är uppenbarligen en av de mest dynamiska icke-tekniska sponsorpartners vi samarbetat med hittills, och att vi kom hem efter det säsongsöppnande loppet i Abu Dhabi World RX på Formel 1-banan Yas Marina i helgen med Janis Baumanis klassad som 3:a totalt i förarrankning är verkligen en bra start på det här samarbetet och vår nya bils tävlingsdebut."

 

Om STARD

STARD (Stohl Advanced Research and Development) grundades av CEO Michael Sakowicz och är ett företag specialiserat på forskning och utveckling inom avancerad motorsport, racing och teknik med höga prestanda. Stohl Group grundades och ägs av tidigare världsmästaren i Grupp N-rally, Manfred Stohl, och består av tre stora självständigt verkande affärsavdelningar:

  • STARD (forskning och utveckling för motorsport, bilar och mer)
  • Stohl Racing (tekniska och logistiska motorsporttjänster, tredjepartstillverkning)
  • Stohl Apartments (boende)

STARD fokuserar på utveckling av hela fordon och delsystem och täcker tillsammans med Stohl Groups andra avdelningar hela kedjan in-house, från koncept, design och prototypkonstruktion till fordonsproduktion i liten upplaga.

Stohl Racing erbjuder dessutom racingtjänster på toppnivå i hela världen, främst för STARD:s egenutvecklade fordon.

STARD tävlar i FIA World Rallycross Championship med egenutvecklade Ford Fiesta-baserade superbilar sedan 2015.

Sedan 2008 är STARD också mycket aktiva inom forskning och utveckling för projekt med system för helt elektriska drivlinor och har tagit en banbrytande roll inom elektrisk fordonsteknik för motorsportkategorier på växlande underlag, som rally och rallycross, genom att introducera världens första helt elektriska utvecklingsbil för rally/rallycross – HIPER MK1.

Information om den helt elektriska HIPER MK1:

https://www.motorsport.com/rally/news/world-s-first-electric-rallycross-car-revealed-843163/843163/

https://www.youtube.com/watch?v=5844VCjRpv0

https://www.youtube.com/watch?v=dIeD56BnI-o

STARD:s webbplats: www.stard.at

Kontakta STARD: office@stohl-group.com

Facebook-sida: @stard.austria

Instagram: stard.austria

 

Om FIA World Rallycross Championship, presenterat av Monster Energy.

FIA World Rallycross Championship, presenterat av Monster Energy är kort, snabb racing på växlande underlag (grus och asfalt) som körs på banor inom arenor. Kända förare kör RX-superbilar med över 600 bhp och acceleration från 0 till 60 mph på mindre än två sekunder. World RX startade 2014 och inkluderade evenemang i Argentina, Turkiet, Kanada och över Europa. World RX bygger vidare på succén med de fem första säsongerna och tävlingens växande framgångar. Kalendern för 2019 kommer att omfatta 10 omgångar på fyra kontinenter. Längs vägen kommer tävlingen att besöka några av världens mest historiska rallycrossbanor, och även presentera två nya spännande utmaningar i form av Abu Dhabis Yas Marina Circuit och den legendariska Circuit de Spa-Francorchamps i Belgien.

Efter den lyckade debuten förra året återvänder Silverstones Speedmachine Festival 25–26 maj.

Besök vår officiella webbplats: www.fiaworldrallycross.com

Bli en del av #RX:

Twitter: @FIAWorldRX, | Facebook.com/FIAWorldRallycross |

YouTube.com/RallycrossRXTV | Instagram: FIAWorldRX

 

Kalender för FIA World Rallycross Championship 2019

ABU DHABI, 5–6 april, Yas Marina Circuit

BARCELONA, 27–28 april, Circuit de Catalunya

BELGIEN, 11–12 maj, Spa-Francorchamps

STORBRITANNIEN, 25–26 maj Silverstone

NORGE, 15–16 juni, Hell

SVERIGE, 6 –7 juli, Höljes Motorstadion

KANADA, 3–4 augusti Grand Prix de Trois-Rivières

FRANKRIKE, 31 augusti–1 september Lohéac, Bretagne

LETTLAND, 14–15 september Bikernieki National Sports Base

SYDAFRIKA, 9–10 november Killarney International Raceway

 

Om Ferratum Group:

Ferratum Group är en internationell leverantör av mobila banktjänster och digitala lån till konsumenter och småföretag, distribuerade och hanterade av mobila enheter. Ferratum grundades 2005, har sitt huvudkontor i Helsingfors i Finland och har snabbt expanderat till att verka i 25 länder i Europa, Afrika, Syd- och Nordamerika och Asien-Stillahavsområdet.

Som pionjär inom teknik för digitala och mobila finansiella tjänster ligger Ferratum i framkanten av revolutionen av digitala banktjänster. Ferratums mobila bank lanserades 2016 och är en innovativ plattform för mobila banktjänster som erbjuder ett utbud av banktjänster, inklusive digitala betalningar och överföringar i realtid i en och samma app. Den är för närvarande tillgänglig på fem europeiska marknader. Ferratum har cirka 2 miljoner aktiva och tidigare kunder som har ett konto eller har beviljats ett eller flera lån tidigare (sedan 31 december 2018), varav över 792 000 kunder haft ett öppet mobilt bankkonto eller ett aktivt lån under de senaste 12 månaderna.