Ferratum - först på marknaden

Ferratum - först på marknaden
2016-01-28

Redan 2005 lanserade vi på Ferratum lånetjänsten Mobilt minilån. Då var vi först i Europa och det blev snabbt tydligt att det här var en tjänst som marknaden efterfrågade. Sedan dess har utvecklingen också gått fort framåt och idag är vi långt ifrån ensamma på en mångfacetterad och bred lånemarknad, där många företag erbjuder liknande tjänster.

Den snabba utvecklingen och expansionen var visserligen ett tydligt bevis på den europeiska marknadens behov av denna typ av lånetjänst, men den innebar också utmaningar för både myndigheter och företag. Länge hade därför både låntagare, långivare och lagstiftning svårt att hinna anpassa sig tillräckligt snabbt. Idag, över tio år senare, är situationen en annan. Låneformen är numera väl etablerad och har hittat sin naturliga plats på lånemarknaden.

Vi på Ferratum är inte längre ensamma om att erbjuda denna typ av lån. Vi är dock fortfarande en av världens ledande företag inom sms- och snabblånetjänster, samt en av världens ledande kreditgivare. Dessutom har vi haft en kraftig tillväxt och återfinns idag i 22 länder, i vilka vi har över 2 miljoner nöjda kunder. Då vi har vi många års erfarenhet av branschen är vi väl insatta i vad du som kund vill ha och behöver. Vi erbjuder trygga lån utan dolda avgifter och är måna om att du som kund får det stöd och den hjälp du behöver när du lånar pengar hos oss.

Flexibla och enkla lånemöjligheter

Vi på Ferratum har satsat på att erbjuda våra kunder enkla och flexibla lösningar. Därför har du möjlighet att välja två olika sorters lån hos oss. Det ena kallas Ferratum Micro och fungerar som ett klassiskt korttidslån. Du kan låna upp till 4000 kronor och lånet ska vara återbetalt 30 dagar efter utbetalningsdatumet. Det här lånealternativet har en effektiv ränta på 1410,33 % och lånar du maxbeloppet på 4000 kronor blir ditt fakturabelopp 5000 kronor. Det är dock självklart du som väljer hur mycket du vill låna och den exakta kostaden för ditt lån anges alltid redan vid lånetillfället.

Det andra lånealternativet kallar vi Ferratum Credit. Med denna låneform får du tillgång till ett kreditkonto med ett maxbelopp på 15000 kronor. Från detta konto har du sedan fria uttag till dess att maxbeloppet är nått. Uttagen gör du enkelt via ett konto på vår hemsida och återbetalningstiden väljer du själv. Tänk dock på att den minsta månatliga återbetalningen alltid är 10 % av de lånade beloppet, det vill säga 10 % av den summa som du faktiskt lånat under månaden. Fakturan får du via e-post den 16:e i månaden och betalningen ska vara Ferratum tillhanda den 28:e i samma månad. Tänk på att det inte finns möjlighet till uppskov av denna betalning. Detta lån har en ränta på 7,45 %, oavsett lånebelopp. De första trettio dagarna är dock alltid räntefria.

Oavsett vilket lånealternativ som passar dig bäst kan du lita på att den exakta kostnaden för ditt lån alltid anges direkt vid lånetillfället. Vi har inga dolda avgifter och räntorna är bland de lägsta på marknaden. Besöker du vår hemsida kan du dessutom, utan att vara kund, enkelt se vilken totalkostnad du skulle få för olika lånebelopp.

Vem kan ansöka?

De grundläggande kraven vi har på våra låntagare är att de ska vara 21 år fyllda, ha en deklarerad inkomst, vara folkbokförda i Sverige samt sakna skuldkonto hos kronofogden. När du ansöker om lån hos oss görs dessutom alltid en kreditprövning med Creditsafe. Detta gör vi för att vi vill vara säkra på att du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån, både för din och för vår skull. Hos oss baseras din kreditvärdighet på bland annat inkomst och tidigare återbetalning av lån hos oss. Dessutom beviljar vi bara ett lån i taget. På så sätt tror vi nämligen att det blir lättare för dig att behålla kontrollen över din ekonomi.

Under vissa omständigheter är det möjligt att beviljas lån även om du har tidigare skulder eller betalningsanmärkningar. Dessa får dock inte vara nyare än 6 månader och inte heller vara fler än 6 till antalet. Vet du med dig att du har problem med att du tar på dig för många lån som du sedan får svårt att betala tillbaka, kan du alltid anmäla att du vill lägga in en spärr hos oss. Spärren gör så att vi automatiskt avslår alla dina låneansökningar och den kan tas bort först efter 6 månader.

Ansökningar och utbetalningar

För att ansöka om ett lån hos oss måste du först registrera dig på vår hemsida, där du bland annat uppger ditt personnummer, mobilnummer och dina bankdetaljer. Så fort det är gjort kan du enkelt ansöka om ett lån hos oss. Tänk dock på att alla låneansökningar måste göras via vår hemsida eller SMS, vi tar alltså inte emot några låneansökningar via telefon eller e-post. Du är däremot alltid välkommen att ringa eller mejla oss om du har några frågor gällande någon av våra tjänster eller din egen låneansökan. Tänk på att du alltid måste identifiera dig antingen via din internetbank eller BankID när du gör en låneansökan hos oss.

Görs ansökan under kontorstid kommer du att få svar redan inom femton minuter. Godkänns din ansökan görs utbetalningen direkt och sedan beror det på din bank när pengarna finns på ditt konto. Om du har Nordea, kommer överföringen ske omedelbart och har du konto hos någon annan bank finns pengarna tillgängliga på ditt konto efter klockan 17:00 om ansökningen gjordes innan klockan 12:00 samma dag och annars nästkommande bankdag.

Har du några frågor rörande våra lånetjänster eller den här typen av låneverksamhet i allmänhet, är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss. Vår kundtjänst når du via telefon, chatt eller email. Vardagar är vi anträffbara mellan 08:00 – 21:00 och lördagar mellan 11:00 – 17:00. Varmt välkommen att höra av dig till oss på Ferratum.

 

Gå till startsidan här >>