Fem skäl att resa i höst

selfie
2018-10-03

Nu när sommaren är över betyder det för de flesta av oss att vi ska tillbaka till arbetet. Men om du och din partner fortfarande har semesterdagar kvar är hösten en jättebra tid att resa.

Även om hösten ofta anses som en mellanperiod för resor, eftersom den varmaste delen av sommaren är förbi och det inte har blivit riktigt kallt än, så har det sin charm att resa på hösten.

Oavsett om det handlar om en snabb weekendresa eller ett par veckor utomlands, så kommer här fem skäl att resa i höst:

1. Billigt, billigt, billigt

Först och främst anses inte hösten vara högsäsong, så därför går det att få bra priser på hotell och flygresor. Du kanske inte ens behöver leta. Det är standard för hotell att ha ett pris under högsäsong och ett annat pris resten av året.

Helt enkelt för att det inte längre är högsäsong kan du boka billigare hotell, vilket automatiskt gör hösten till en av de billigaste tiderna för semester.

2. Perfekta temperaturer

Det bästa med hösten är att det fortfarande är soligt. När du sparar pengar på boende kan du njuta av mycket av det man får under en sommarsemester, men till ett mycket lägre pris.

Även om det kan vara varma dagar här och där så är vädret mycket mildare under hösten, vilket gör det behagligare att vara utomhus.

3. Unika landskap

Om du gillar att vara utomhus så är hösten en njutning för alla sinnen. Hösten är en vacker, mysig och unik tid på året med skogspromenader, äppelskörd, båtfärder i lugnt vatten eller promenader genom parker med gula, orange och röda löv.

Ta en resa eller hyr en stuga i skogen eller bergen och njut av den vackra hösten.

autumn

 

4. Färre turister innebär mindre folkmassor

Färre som reser på hösten betyder färre turister och mindre trängsel. Och det gör förstås att du slipper torg som är fulla med folk, och långa köer till muséer.

Med mindre folk får du även mer tid att ta en bra bild av Eiffeltornet, Pantheon eller "den lille havfrue" utan att det är en massa andra människor med på fotot.

Och med mindre folk omkring kan du vara mer flexibel med ditt schema utan att oroa dig över att aktiviteter blir slutsålda, till exempel konserter eller utflykter.

5. Otrolig höstmat

En annan fördel med mindre folk som reser är att det blir lättare att boka bord på restauranger för att kunna prova fantastisk mat.

Svamp, pumpa, kål, äpplen och sötpotatis är bara några av årstidens goda grönsaker och frukter.

När du reser och letar efter ställen att äta god mat på ska du passa på att njuta av årstidens smaker, genom att leta efter restauranger med säsongsbetonade menyer. Eller ännu bättre – håll utkik efter restauranger med avsmakningsmenyer där du och din partner kan prova flera olika höstinspirerade rätter.

Vart vägen än tar dig i höst

Oavsett vart du väljer att åka i höst ska du komma ihåg att Ferratum Money kan hjälpa dig att komma dit.

Våra lån samma dag är det snabbaste sättet att få saker att hända. Börja packa väskorna idag och ansök om vår kredit.

Ansökningen tar bara några minuter att fylla i, och du får svar bara några sekunder senare. Inget pappersarbete och inga köer. När ditt lån har godkänts får du in pengarna på ditt konto inom en dag.

 

Så vart ska du åka i höst?

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +