Fem sätt att vårstäda ditt liv på insidan och utsidan

2018-03-09

Våren är på väg! Blå himmel, längre dagar och varmare väder närmar sig. För många av oss betyder våren också att det är dags för vårstädning.

Men våren är inte bara en anledning att städa vår bostad. Den är även ett perfekt tillfälle att vårstäda sig själv, både kroppsligt och mentalt.

Här är fem sätt att fräscha upp ditt liv på insidan och utsidan i vår:

 

1. Ut med det gamla, in med det nya

Den populäraste formen av vårstädning är en ordentlig rengöring av huset eller lägenheten där man bor. Vårstädning innebär att man sopar bort damm och spindelnät, plockar undan och sorterar, får bort saker från golvet och flyttar saker till förråd.

Men det är inte bara dammet man kan städa undan. Våren är också en utmärkt tid att ta en titt på vad som fungerar och vad som behöver ersättas. Det kanske är en mikrovågsugn som inte fungerar längre, köksutrustning som behöver ersättas, fönster som behöver repareras, en ny takfläkt som ska installeras eller en madrass som borde bytas ut. Vad behovet än är så kan det ge ditt hus eller din lägenhet nytt liv att ersätta det gamla med det nya.

 

2. Utveckla sunda vanor

Det är lika viktigt att städa i sinnet som i vår bostad.

Våren är en bra tid att utveckla sunda, nya vanor. Att äta hälsosamt, sova sju timmar per natt och träna regelbundet får oss att må bra, både i kroppen och i själen.

En ny, hälsosam vana kanske innebär att du börjar gå eller cykla till jobbet, skaffar ett gymkort eller tar med en matlåda med nyttig mat till jobbet varje dag istället för att äta snabbmat.

Med varmare väder blir vi mer motiverade att komma i form och äta bättre mat. Dra nytta av din nya motivation.

 

vårpromenad

 

3. Renovera och förnya

Med ljusare dagar ger våren även tillfälle att renovera och förnya dina boytor. Det kan vara att lägga ett nytt lager med färg på väggarna eller måla väggarna i en livfull ny färg, köpa konst att hänga upp, möblera om för att skapa mer utrymme eller att renovera köket.

Hur kan du göra din bostad bekvämare, mer inspirerande och mer inbjudande?

 

4. Rensa din kropp på onyttigheter

Om du vill hitta ett sätt att få mer energi så kan det vara en bra idé att rensa sin kropp på onyttiga ämnen.

Att dricka färskpressad juice och örtte, äta färska frukter och grönsaker, sluta äta mat som innehåller socker, minska mängden mjöl och vitt bröd i sin kost, äta mindre kött och mjölkprodukter och att äta probiotisk mat, till exempel yoghurt, är bra sätt att sluta få i sig onyttigheter och få mer energi.

 

5. Rensa upp bland dina tankar

Men den kanske bästa vårstädningen är att städa sin hjärna.

Regelbunden meditation och mindfulnessövningar har visat sig minska stress, ångest, depression och trötthet och öka känslan av välbefinnande.

Appar som Headspace och Calm är effektiva verktyg för att få in en regelbunden vana att meditera i vardagen.

 

Vår handlingskraft

Vare sig det gäller att ersätta föremål som inte fungerar, köpa en ny juicemaskin för att komma igång med att äta hälsosammare, laga trasiga fönsterluckor eller renovera sin bostad så kan vi på Ferratum Money vara till hjälp. 

Våra lån, som du kan få samma dag, är det snabbaste och enklaste sättet att få lite mer i plånboken. Fyll i en ansökan om något av våra onlinelån genom vår lättanvända mobilapp eller på vår webbplats. Det behövs inget pappersarbete.

 

Det är helt gratis att ansöka och ansökningarna är inte bindande. Du får svar inom några minuter. När ditt lån har godkänts får du de pengar du behöver inom en dag. 

Inled våren på rätt sätt på ferratum.se

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +