Fem sätt att stärka kvinnor under kvinnodagen

empower women
2019-02-28

Jag har en fråga till dig. Vad tror du att kvinnodagen är till för? Är det för att ge bort blommor, ta med sin älskade till en hipp restaurang eller åka på en romantisk resa utomlands?

Allt det är förstås fantastiska saker att göra, men du behöver inte vänta ett år för att behandla henne så. Det kan ni båda göra när ni vill. Till att börja med, vad innebär det att stärka kvinnor?

Kvinnor känner sig starka när de:

  • Får en ordentlig utbildning
  • Har samma rättigheter som män (framför allt rätten att tala och bli hörda)
  • Får samma inkomst
  • Inte drabbas av våld i hemmet
  • Känner sig säkra på gatorna på natten

Som du ser handlar stärkande av kvinnor om mer än bara att ge bort en blomma. Mänskligheten har gjort stora framsteg de senaste åren när det gäller att öka jämlikhet, men det finns mycket kvar att göra, särskilt i länder i Asien och Afrika. Här är flera sätt du kan bidra på för att stärka kvinnor. Kom ihåg att även en liten gest kan betyda mycket för någon:

1. Rent vatten för utbildning

Rent vatten är en sällsynt resurs får många flickor som bor i fattiga samhällen. Miljontals flickor måste avstå från att gå i skolan för att gå i snitt sex kilometer för att hämta rent vatten. Din donation kan hjälpa till att minska tiden som tillbringas med att bära vatten så att de kan fortsätta gå i skolan.

2. Hjälp modiga kvinnor

Våld i hemmet, trafficking, barnäktenskap och andra faror är verklighet för miljontals kvinnor, både unga och gamla. Ditt bidrag kan hjälpa till att skydda dem genom att bekosta utbildning, terapi, sjukvård, små verksamhetslån, utrustning och annat som kan hjälpa dem att ta sig igenom svåra faser i livet.

3. Ge mikrolån till ambitiösa kvinnliga entreprenörer

Entreprenörsvägen är det bästa valet en kvinna kan göra för att verkligen stärka sig själv och bli självständig. Den här tjänsten hjälper ambitiösa och samvetsgranna kvinnliga entreprenörer att få kontakt med generösa personer som vill hjälpa dem att nå sina mål.

4. Mors dag finns också...

De första veckorna efter födseln är avgörande för ett nyfött barn. Du kan aktivt delta i lokal välgörenhet och hjälpa till med nödvändigheter som blöjor, filtar, tvål och vad som helst som underlättar för en mamma att ta hand om sitt barn. Vissa välgörenhetsorganisationer har listor med saker som ensamstående kvinnor behöver till sina barn. Det finns alltid behövande mödrar i världen. Att hitta dem är inte svårare än att göra en sökning på Google.

5. Låt kvinnorna i ditt liv få veta att du bryr dig

En liten gest kan ofta betyda mycket för någons lycka. Tänk på kvinnorna i ditt liv och hur de har påverkat dig positivt.

 

Varför inte ta dig tid att visa din uppskattning? Det är så lätt att skicka ett meddelande till en lärare som stöttat dig när du var liten. Berätta för din mamma, syster eller dotter hur mycket du uppskattar dem.