Du är vad du tänker: att sätta upp kraftfulla nyårslöften

Nyårslöfte: nytt år, nya möjligheter
2018-01-09

”Vad än du tror att du kan, eller tror att du inte kan: du har rätt.”
- Henry Ford

Här är vi nu, fem veckor in på det nya året. Vilka mål har du satt upp för dig själv i år? Är du redo att utmana dig själv, lära dig något nytt, eller åka någonstans du aldrig varit förut?

Chanserna är om vi inte medvetet driver oss själva, kommer vi sannolikt att sätta upp mål som är bekanta och bekväma för oss. Vi har vissa övertygelser om oss själva och våra förmågor baserat på våra tankar.

Därför bestämmer dina tankegångar vilka mål du sätter upp för dig själv.

Hur ser du dig själv?

Vi tenderar att sätta mål baserade på hur vi uppfattar våra egna förmågor.

Ta en stund att reflektera över hur andra människors åsikter och kommentarer om dig och dina förmågor kan ha påverkat dina mål, personligen och professionellt. Du kanske kan se varför du har gjort vissa val och satt upp vissa mål baserat på din tankegång.

När vi sätter upp mål kan vårt tankesätt antingen uppmuntra eller avskräcka oss från att pröva nya saker, utmana oss själva eller upptäcka saker vi kan tycka om eller till och med utmärka oss inom.

Därför är det viktigt att fråga dig själv varför du är benägen att välja alternativ A istället för alternativ B. Är det för att det är lättare, eftersom det känns säkrare eller på grund av tidigare framgångar eller motgångar?

 

 

Var nyfiken

I sin bok Mindset: The New Psychology of Success utforskar Carol Dweck, författare och professor i psykologi vid Stanford University, medvetna och omedvetna övertygelser, och hur förändring av vår övertygelse kan omvälva våra liv.

Med ett statiskt tankesätt (fixed mindset) ser vi våra förmågor som stillastående. Med ett dynamiskt tankesätt (growth mindset) tror vi å andra sidan att vi kontinuerligt kan lära oss, utveckla och avancera.

Genom att anta ett dynamiskt tankesätt kommer vi troligen att prova nya saker vi är nyfikna på. När vi utvecklar ett dynamiskt tankesätt tror vi att vi genom våra ansträngningar, även med bakslag och förseningar, kan nå våra mål.

Plats att växa

Studier har visat att med ett dynamiskt tankesätt kommer vi, om vi kan se en liten förbättring i vad vi gör eller försöker behärska, att utveckla respekt för våra insatser.

Dessutom, i stället för att hålla fast vid tron att vi inte är bra på en viss aktivitet och låta det hålla oss tillbaka, kan vi från våra ansträngningar se att det finns en förbättring och tillväxt.

Så hur har din uppfattning om dig själv spelat roll när du bestämmer dina mål?

Var den du vill vara, gå dit du vill gå

Så, nu med ett nytt år här, ta en stund att tänk på vad du vill prova på, vad du vill göra, vart du vill åka och se vad du kan komma på.

Om du drömmer om ett annat liv eller en annan situation än den du befinner dig i, ta en titt på din tankegång och se vad du har berättat för dig själv. Fråga dig själv hur du kan ändra din övertygelse för att komma dit du vill.

Förändring börjar här

Hos Ferratum Money uppmuntrar vi människor att sträva efter de saker som är mest betydelsefulla i deras liv. Att våga leva det liv du vill leva. 

Ibland finns det hinder i vägen. Men hinder är bara tillfälliga ting som du bara behöver gå runt innan du fortsätter. Som en nyckel som låser upp en dörr, hos Ferratum Money ger vi kortfristiga lån till dem som behöver hjälp att komma bort från där de är nu, och låta dem ta sig dit de vill.

Våra snabblån är det snabbaste och mest tillgängliga sättet att få saker att hända. Det tar bara några minuter att fylla i en ansökan via vår hemsida. Inget pappersarbete, inget köande och du får ett beslut inom några minuter.

Backa dig själv. Du kan också.