De bästa långsiktiga inköpen man kan göra under Black Friday

2020-11-18

Mer eller mindre varenda butik erbjuder bra rabatter under hela Black Friday veckan, vilket innebär att lockelsen för oss konsumenter finns överallt. Du är inte ensam om att ha köpt något på rea som du ångrat redan dagen efter, det är nämligen inte helt ovanligt att stora procenttecken lockar oss till onödiga köp. Enligt en undersökning från Svensk Handel kommer runt 22% av alla svenskar att handla reavaror just den här fredagen. Att bara köpa saker som man har glädje och nytta av är lättare sagt än gjort. I det här inlägget tänker vi därför fokusera på de bästa långsiktiga köpen du kan göra under Black Friday.

 

Utrusta dig för äventyr i naturen

Friluftsprylar med hög kvalitét är produkter som håller länge och dessutom går att sälja vidare när du inte längre vill ha dem. Under det senaste året har dessutom trenden att vara utomhus växt lavinartat. Vi svenskar väljer i större utsträckning att vandra och vistas i naturen än vi gjort tidigare, och då behöver vi också bra utrustning. Många friluftsprylar är dyra och passar därför utmärkt att fynda under Black Friday. Tält, ryggsäckar, skidor, skridskor och så vidare är exempel på prylar att leta lite extra efter. Köper du dessutom produkter av hög kvalitet och sköter om dem på rätt sätt kommer det vara en bra investering.

 

Investera i en klassiker

Kända och tidlösa designklassiker är en annan kategori av prylar att investera i. Det finns mängder av svenska designers som tillverkat riktiga klassiker genom åren, till exempel porslinet Berså från Gustafsberg, Stringhyllan eller Margaretaskålen från Rosti. Passa på att spara några hundralappar under Black Friday och fynda en klassiker som kommer kännas helt rätt under många år framöver. Detsamma gäller klassiker inom modevärlden, passa på att investera i en riktigt fin läderväska som bara blir snyggare med åren eller en rejäl vinterkappa i ett klassiskt snitt som känns lika moderiktig om fem år.