De 10 bästa destinationerna 2019

man on boat
2019-02-27

De senaste åren har det blivit mycket vanligare med billiga flyg och medan priserna sjunker blir utlandsresor tillgängliga även för folk med blygsamma inkomster. Därför tänkte vi hjälpa till med lite rekommendationer inför din nästa resa. Det här är några av de hetaste och mest tillgängliga destinationerna att besöka 2019:

 

1. Wadi Rum i Jordanien

Wadi Rum, utskuret i sandsten och granit, är känt som "Måndalen" och är som störst i Jordanien. Där finns romersk arkitektur och ett enastående landskap. Om du sett filmen Lawrence av Arabien från 1962 så vet du vad jag menar. Vandring, kamel- och hästsafari och lyxiga campingboenden har gjort det till en av de populäraste destinationerna i regionen.

2. Grekland

Greklands semesterorter vid havet har alltid tillhört de mest uppskattade resmålen, så vi ville inkludera dem. Vädret, maten, stränderna, det klara vattnet och den vänliga befolkningen är de främsta anledningarna till att folk uppskattar platser som Lefkas, Santorini och Rhodos.

3. Dubai, Förenade Arabemiraten

Dubai är den största och mest befolkade staden i Förenade Arabemiraten. Du kan räkna med varmt väder hela året, futuristisk arkitektur och en blandad befolkning som bara till liten del består av personer från Förenade Arabemiraten. Imponerande arkitektur som Burj Khalifa och Burj Al Arab är den här framtidsstadens varumärke.

4. Bali

Bali är en ö som tillhör Indonesien och är exceptionellt vacker. Den är Indonesiens främsta turistattraktion, och turism utgör omkring 80 % av ekonomin. TripAdvisor utsåg Bali till världens bästa resmål i sin utmärkelse Traveller's Choice.

couple on bali

5. Maldiverna

Republiken Maldiverna är en skärgård som består av 1192 korallöar som ligger ungefär 100 mil söder om Asiens fastland. Det var ett ganska okänt resmål fram till senare år. Det exotiska landskapet, det varma klimatet och den fantastiska utsikten gör det till den perfekta destinationen om man vill åka till ett romantiskt paradis.

6. Mauritius

Republiken Mauritius är en önation som ligger nära Afrika i Indiska oceanen. Turister kan njuta av avkopplande och soliga dagar på de exotiska stränderna. Om Republiken Maldiverna är för platt för din smak så är Mauritius perfekt. Tropisk vegetation slingrar sig kring branta berg som bildats av vulkaner.

7. Israel

Israel har länge varit en sorts religiös turistort för pilgrimer som vill besöka Jerusalem och det heliga landet. Det milda klimatet, den goda maten, de billiga flygbiljetter, och närheten mellan de tre största städerna, Tel Aviv, Jerusalem och Haifi gör det till en het destination som du inte bör missa under 2019.

8. Thailand

Oavsett om du letar efter exotiska stränder, kulturella sevärdheter eller folket och livfullheten i en storstad så har Thailand allt. Huvudmålen i Thailand är hundratals tropiska öar, arkeologiska platser, enastående palats och tempel, samt den sjudande huvudstaden Bangkok.

9. Puerto Rico

Puerto Rico är en destination som haft en nedgång sedan orkanen skakade landet för nästan två år sedan. Nu har det latinamerikanska landet definitivt fått ett uppsving i turismen. Som de flesta länder på listan kommer dess skönhet av den exotiska naturen.

10. Tyskland

Tyskland är det mest framgångsrika landet i Europa, och det leder oundvikligen till att det finns flera städer som är värda att besöka. Välståndet innebär också att det skapas mycket som är värt att se. Städer som München, Berlin, Frankfurt, Köln och Hamburg har rik historia och kultur, och även den godaste ölen som finns.

 

Nu när du fått lite inspiration för din nästa flygtur är det är dags att boka den. Sidor som Momondo, Skyscanner och Kiwi.com är utmärkta ställen att hitta bra erbjudanden. Se bara till att titta minst en månad i förväg och leta efter den billigaste resan tur och retur.

Vet du var du vill åka härnäst, men kanske behöver lite hjälp på vägen? Hos Ferratum kan du få ett lån online med låg månadsbetalning. Vi tar ingen UC och pengarna har du på kontot inom en dag.