Billiga och gratis semestertips!

2015-06-15

För dig som inte vill spendera mycket pengar men ändå  ha en spännande sommar full av aktiviteter ger vi dig 20 billiga semestertips. Ta med dina nära och kära på äventyr i sommar!

 

1. Park häng - Vi har många vackra parker i vårt avlånga land. Bästa tiden att njuta av parkerna är på sommaren. Vila på en parkbänk, umgås med dina vänner och bara njuta av vad sommaren har att förbjuda i parken. Googla parker nära dig, fråga i turistbyråer eller besök för tips om specifika parker:

swedishgardens.se

2. Evenemang - Det finns många gratis evenemang på en rad olika platser som Stockholm, Kiruna, Växjö, Visby, Orsa, Karlskrona, Örebro. Gratisevent i din stad kan sökas i med hjälp av appen Cronomio. Bra applikation för gratis event. Andra källor där evenemang listas är till exempel dessa:

gratisistockholm.nu

gratisnojen.se

3. Fiska - För dig som gillar naturen och friluftsliv på semestern, ta chansen att fiska gratis. Föreningen Sportfiskarna erbjuder bland annat gratisfiske i Mörrumsån och ett gratis tre-dygns-fiskekort i Ångermanälven. Erbjudandena kräver dock medlemskap i Sportfiskarna och kostar 330 kronor.  

sportfiskarna.se

4. Barnsemester - För dig som söker aktiviteter för barn finns sajten Barnsemester som har en bra översikt över gratis familjenöjen över hela Sverige. Man söker via en karta och här hittas alltifrån coola lekplatser till roliga evenemang.

barnsemester.se

5. Gratisföreläsningar - Bibliotek, föreningar och folkhögskolor ordnar ofta intressanta och inspirerande gratisföreläsningar. Håll koll via nätet eller på annonser i lokalpressen hemma eller på din semesterort, och gå och lyssna till författare, forskare, skådisar och andra spännande personer.

6. Hyrbil - Flera hyrbilsfirmor har ett system där kunder får köra tillbaka deras bilar gratis. Dessa hyrbilar kan hyras gratis när en hyrbil behöver komma tillbaka från en viss ort till en annan.

hertzfreerider.se

7. Kursgård - Under sommaren finns det många kursgårdar som behöver volontärer! Gårdarna ligger ofta vackert och drivs av stiftelser och föreningar som tacksamt tar emot hjälp, ibland mot gratis eller billig log. Föreningar söker även hjälp vid verksamheter som sommarkollo där du gör en insats samtidigt som du får en gratis vistelse.

volontarbyran.org

8. Museum - På flera orter i landet finns museum med fri entré. Som Hallands konstmuseum i Halmstad, Biotopia i Uppsala och Umeå energicentrum/kraftverksmuseum.

hallandskonstmuseum.se

biotopia.nu

umeaenergi.se

9. Nationalparker - Sverige har 29 nationalparker som är fantastiska. Från Abisko i Lappland till Söderåsen i Skåne kan du njuta av vandringsleder, vatten, blommande ängar och dramatiska raviner.

naturvardsverket.se

10. Rix FM Festival - En kostnadsfri sommartradition är Rix Fm Festival, där radiokanalen besöker 10 länder runt om i landet. Mer information om artister och datum finns på följande sida: festival.rixfm.se.

11. Meetup - Meetup är ett socialt nätverk som främjar gruppmöten på olika orter runt om i världen. Genom Meetup kan man gå med i grupper som har gemensamt intresse, som politik, böcker, spel, filmer, hälsa, husdjur, karriärer eller andra fritidsintressen.

meetup.com

 

STOCKHOLM

12. gratisistockholm.nu - Spana in denna hemsida om du vill hitta gratis klubbar, filmvisningar, konstutställningar, föreläsningar och mycket mer.

13. Gröna Lund - Gröna Lund är fyllt av attraktioner och underhållning. Köper du ett kort för 240 kronor får du fri entré hela säsongen inklusive alla konsert och danskvällar. Missa inte sociala dansen på lördagskvällarna!

14. Komedi - Maffia Comedy Club har gratis stand up-show varje tisdag, onsdag och torsdag på Söder i Stockholm. Gå dit med dina vänner och skratta till bra komedi.

maffiacomedy.se

15. Låna cykel - Strunta i att lägga semesterpengarna på bensin eller långsam kollektivtrafik. Med City bikes kan du köpa säsongskort för 250 kronor och låna en cykel mellan april till oktober. 

citybikes.se

16. Museum - Några av Stockholms museer har gratis inträde, bland annat Sjöhistoriska, Tullmuseet och Riksidrottsmuseet.

 

GÖTEBORG

17. Slottsskogen - Besök slottsskogen, en vacker plats med tama och vilda nordiska djur. Helt kostnadsfritt att besöka.

18. Museum - På Världskulturmuseet är det gratis entré! Många andra muséer i staden har fri entré för alla under 20 år.

 

MALMÖ

19. Sommarescen Malmö - Ett återkommande gratisarrangemang är Sommarscen Malmö, som har program på 40 scener och spelplatser över hela staden för både vuxna och barn.

malmo.se/sommarscen

20. Malmö-festivalen - Lyssna på musik och njut av vackra Malmö på Malmö-festivalen.

malmofestivalen.se/

 

Gå till förstasidan här >>