Bästa tipsen för en romantisk sol- och badresa till Amerikanska västkusten

Bästa tipsen för en romantisk sol- och badresa till Amerikanska västkusten
2016-02-05

Planerar du ditt livs kärleksresa över Atlanten? Vill du uppleva härligt vita och oändliga stränder med sol och bada eller surfa i härliga vatten? Då vill vi ge dig några tips på bra stränder och göra dig uppmärksam på några viktiga punkter att komma ihåg inför resan.

Om du planerar till exempel en resa för att du ska fria till din hjärtevän, eller om ni håller på att planera bröllopsresan tillsammans, är det bra att göra genomtänkta val när det gäller resmålen. Du vill verkligen inte råka ut för några oförutsedda överraskningar inför en så lång och betydelsefull resa.

Vi börjar med att berätta lite om några av våra favoritstränder, sedan får du några generella tips, och sist ger vi dig också några tips om du vill hålla dig inom Sveriges gränser i stället.

1. Encinal Canyon, Malibu, Kalifornien.

Här finner du en riktigt lång strand omgiven av sanddyner och klippor. Här kan du gå långa promenader och utforska klippor och grottor. Glöm inte bort ett par bra badskor för att skydda fötterna om du vill utforska grottor, och se till att ha koll på tidvattnet – en del grottor kan fyllas med vatten. Här kan du räkna med underbara vyer och en varierande strand.

 

2. Abalone Cove, Rancho Palos Verdes, Kalifornien.

Du kan knappast hitta en bättre picknickplats. Här kan du dessutom ha turen att få se både sälar och valar. Om barnen följer med på resan kommer de att ha massor av kul med att utforska tidvattenpölarna med sjöstjärnor och andra vattendjur. Även här kan du utforska grottor. Var beredd på att behöva gå över lite krångligare terräng för att komma till vissa grottor.

 

3. Laguna Beach, Orange County, Kalifornien.

Den här stranden är känd för sin mjuka vita sand som gör stranden perfekt för romantiska promenader i solnedgången. Det kan dessutom vara intressant att veta att författaren Vilhelm Moberg bodde i just Laguna Beach medan han skrev på den sista delen av serien Utvandrarna. Här kan du ta del av både valsafari och ett aktivt nattliv.

 

4. Windansea, La Jolla, San Diego, Kalifornien.

Om du vill passa på att surfa också under kärlekssemestern är detta stranden för dig. Vågorna är fantastiska och särskilt under 1960-talet var platsen känd för sina duktiga surfare. Vyerna är vackra och du kan räkna med riktigt vackra foton från förlovningen, om ni passar på att ta det steget under resan.

 

5. Ocean Beach, San Fransisco, Kalifornien.

Även den här stranden lämpar sig väl för surfare. Vattnet är förhållandevis kallt, men i jämförelse med vårt svenska klimat kan du räkna med att det är tillräckligt varmt i alla fall. Den södra delen av stranden är en av de absolut renaste i delstaten, vilket kan vara bra att veta för den ordningsamma personen. Många kommer hit för att njuta av nationalparken Golden Gate National Recreation Area. Här kan du ta dig högt upp för att njuta av en otrolig utsikt.

 

6. Neskowin Beach, Oregon.

Även här finns en nationalpark och i området kan du både vandra längs med vackra leder samt paddla kajak eller kanot. Och när det gäller just strandlivet – här finns ett av de renaste badvattnen. Här kan du verkligen njuta av en varierad kustupplevelse. Om du planerar att fria så finns det en klippa som faktiskt kallas "Proposal Rock" (friarklippan) – ett självklart val för förlovningen!

 

7. Westport Beach, Washington.

Här kan du njuta av långa sandstränder utan trängsel, en hundra år gammal fyr och även här av mycket rent vatten. Här kan ni bada och sola i lugn och ro och ägna er bara åt varandra.

 

Som du kanske har märkt har vi nämnt renhet några gånger. Tyvärr är det ett faktum att inte alla stränder är av det renaste slaget längs med den amerikanska västkusten. Även om många stränder kan erbjuda en optimalt romantisk plats, vill du inte riskera att bli sjuk. Några av de stränder som till och med har romantiska namn, till exempel Heart's Desire i Marin County och Lover's Point Peak i Monterey, är mer eller mindre inneslutna och vilket innebär att vattnet står relativt stilla. Då kan det bli höga koncentrationer av bakterier och mikroorganismer som riskerar att göra dig sjuk. Se till att hålla dig uppdaterad om vattenkvalitén vid de stränder som du vill besöka. Kvaliteten kan variera beroende på i vilken ände av stranden du befinner dig och exakt när du är där. Vindar och strömmar som varierar under året påverkar vattenkvaliteten.

Några av de mest kända stränderna som vi tyvärr vill avråda dig från att besöka är Danas Point's Doheny Beach, Avalon på Catalina Island och Arroyo Burro i Santa Barbara. Vi tycker att risken att bli sjuk är alldeles för stor där för ditt livs kärleksresa.

Numera finns det många turistsajter på internet där du kan ta del av både tidningars och turistorganisationers betyg och omdömen om olika stränder. Här kan du också ofta hitta helt vanliga turisters personliga kommentarer om stränderna. Även om det finns några väldigt kända och välbesökta stränder vill vi absolut rekommendera dig att kolla upp dem innan, så att du faktiskt får den sol- och badupplevelse du hoppas på.

Avslutningsvis kan vi ju bara inte låta bli att slå ett slag för många av de fina sol- och badmöjligheterna i Sverige. Det är inte alla som varken vill eller har tid för en lång resa till en annan världsdel. Runt om Sverige finns otroligt många vackra stränder, både stora kända och små privata, som kan göra din kärleksresa oförglömlig.

I norra delen av vårt avlånga land hittar du till exempel Pite havsbad med härliga stränder som ger utlandskänsla. I både Stockholms och Göteborgs skärgårdar kan du åka båt till flera underbara små smultronställen, perfekta för en romantisk dag. Längs med Sveriges södra ände kan du dessutom hitta goda surfmöjligheter om du söker en sportigare solsemester.

Och du, tänk på att inte planera in för mycket under er kärleksresa – det ska ju ändå vara lugnt och skönt. Sällskapet är faktiskt det viktigaste.

 

Gå till startsidan här >>

 

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +