Att leva målinriktat: Hur du gör nästa år till ditt bästa

fest
2018-12-24

Varje år möter vi utmaningar, tar oss förbi hinder och tar steg framåt och bakåt, både privat och professionellt, och vi får nya livserfarenheter.

Men om vi inte är medvetna och reflekterar över vad vid lärt oss under det senaste året så är det lätt att ta sig an det kommande året på samma sätt som det gångna, så att ingenting förändras.

Med ett nytt år kommer chansen att börja om och sätta nya mål för att försöka göra nästa år till det bästa du haft.

Fatta ett beslut

I kapitel sex av Lewis Carrolls klassiker Alice i Underlandet träffar en vilsen Alice på Cheshire-katten under sina resor, och hon frågar honom om vägen. "Det beror på vart du vill komma" svarar katten. "Det spelar inte så stor roll," säger Alice. "Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar," svarar katten. "Så länge jag hamnar någonstans," fortsätter Alice. Cheshire-katten svarar klokt, "Åh, det kommer du att göra, bara du går tillräckligt långt."

Men vad skulle hända om du tog kontroll över dina val, istället för att låta saker hända slumpmässigt? Nyåret är det perfekta tillfället att fundera över var du befinner dig och vart du vill ta vägen.

En av de vanligaste anledningarna till att folk inte uppnår sina mål är att de inte har en plan. Som den franske författaren och poeten Antoine de Saint-Exupéry sade – "Ett mål utan en plan är bara en önskan."

Bestäm vad du vill göra

Om du tänker på nästa år, vad skulle få dig att tycka att det blev ett bra år? Vad skulle du vilja uppnå?

Det kommande året kanske du äntligen vill renovera gästrummet, resa mer, börja fotografera, eller utvecklas i ditt yrke för att utmana dig själv och bli mer attraktiv för arbetsgivare.

Fråga dig vad du behöver göra för att ta dig dit under året.

nyår

Vad vi säger om oss själva

En annan vanlig anledning till att vi inte uppnår våra mål är vår egen inställning – de historier vi berättar för oss själva. Vår inställning kan ofta hindra oss från att prova nya saker, hindra oss från att utmana oss själva eller hindra oss från att upptäcka saker vi skulle njuta av eller vara duktiga på.

Många av oss sätter mål efter hur vi upplever vår egen förmåga. Ta ett ögonblick till att reflektera över hur andras åsikter och kommentarer om dig och din förmåga har påverkat de mål du satt för dig själv tidigare.

Utmana din egen inställning. Utmana dina föreställningar. Och ge dig själv stöd.

Hjälp att nå dit

Vi på Ferratum Money har som mål att uppmuntra folk att sträva efter det som är viktigast för dem – att våga leva som de önskar att de gjorde. 

Livet är fullt av tillfällen om vi bara är tillräckligt modiga. Ibland finns det hinder på vägen. Men hinder är egentligen bara tillfälliga blockeringar. Ibland kan hindret vara pengar. Som en nyckel till en låst dörr tillhandahåller vi på Ferratum Money korttidslån som hjälper folk att ta sig dit de vill.

Vår Ferratum Credit är det snabbaste och mest tillgängliga sättet att få saker att hända. Du kan fylla i en ansökan på bara några minuter.

 

 

Gott nytt år!