Att komma tillbaka ekonomiskt efter sommaren

2017-09-12

Sommarhalvåret handlar helt om att släppa loss lite i livet, koppla av och unna oss lite. Alla äter och dricker nog lite mer än vad vi kanske borde göra, sover lite konstiga tider och bryter våra normala rutiner. Det är ju en del av det roliga.

På grund av alla extra sociala aktiviteter, restaurangmiddagar, extra dryckesrundor, hotellnätter och resor betyder det att vi nästan garanterat kommer att överskrida vår budget. Man kan dock inte sätta ett pris på fantastiska minnen av semestrar i solen och tid spenderad med vänner och familj, eller hur?

Nu när sommaren är över är det dags att komma tillbaka till gamla vanor igen. Detta innebär ofta att äta som vanligt och börja träna igen, komma tillbaka till våra rutiner samt kontrollera ekonomin.

Se sanningen i vitögat... och budgetera

Detta kanske verkar lite läskigt, men det första vi måste göra när vi kommer tillbaka från våra semestrar är att se sanningen i vitögat. Det vill säga att vi måste titta på våra skulder.

Innan du gör det är det viktigt att du först och främst försöker ersätta alla negativa känslor med positiva känslor. Så fort du har kollat på dina skulder från sommaren ska du därför sätta ihop en budget.

I din budget ska du räkna ut hur mycket du har råd att betala av din skuld med. Om din hjärna ser att du har råd med en liten avbetalningssumma, som exempelvis 500 kronor, kommer det att kännas som att du är på väg åt rätt håll och har mer kontroll.

Här och nu

Vad händer då om du utöver dina sommarskulder kommer hem till räkningar som måste betalas? Ditt kreditkort kanske måste betalas av och du behöver även handla mat inför nästa vecka, men din lön kommer inte förrän veckan därpå.

Då kan du behöva lite hjälp för att komma tillrätta igen. Detta är anledningen till att Ferratum designade sina enkla, flexibla och kortsiktiga lån som kommer att ge dig tillgång till pengar snabbt.

Kunder kan fylla i en låneansökan online på bara några minuter och ett lånebesked dyker upp på skärmen på ett ögonblick. Inget pappersarbete och inga finansiella utdrag behövs.

Noggrant utformade planer

Det är viktigt att sätta upp en plan för när och hur du tänker betala tillbaka dina sommarskulder. Detta bör du göra när du väl har kommit på hur du ska hantera ekonomin kortsiktigt och du har din budget till hands.

Beroende på skuldens storlek och din återbetalningsfrist kanske du behöver få in lite extra pengar för att betala av den. Utöver det belopp du kan lägga undan från din vanliga lön för att betala tillbaka skulder kanske du, som många andra, bestämmer dig för att en till inkomst kan hjälpa dig få in lite extra pengar.

Kan du erbjuda dina färdigheter och göra lite frilansarbete under några timmar i veckan eller på helgen?

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra är det viktigt att du känner kontroll över dina finanser och inte låter något dämpa efterglöden av en fantastisk sommar.

 

Gilla det här inlägget om du tyckte att det var till någon hjälp. Dela det här inlägget med andra som du tror kan tycka om det! Fler bra historier och tips hittar du på vår blogg!

Vill du veta hur Ferratum kan göra ditt liv enklare? Läs mer här!