6 anledningar till varför du bör handla online

mor och barn
2018-06-04

För varje år som går, blir shopping online ett alltmer föredraget alternativ. Enligt Eurostat shoppade 68 procent av internetanvändarna i EU online 2017.

Det är nog ingen överraskning att de i åldersgruppen 25–34 år är de mest aktiva näthandlarna (77 procent av internetanvändarna). Men intressant nog varierar andelen näthandlare stort inom EU med 23 procent av internetanvändarna i Rumänien och 86 procent i Storbritannien.

Om man är en ung familj finns det många bra anledningar till att handla online. Här kommer sex bra anledningar:

1. Smidighet

Som en ung familj med ett barn förstår vi att det viktigaste är att spendera sin tid med den nyfödda. Att ta hand om ett barn är ingen lätt uppgift. Fokuset på familjen, att försöka hålla koll på allt, gör att det blir svårt att hinna med saker som att handla matvaror och kläder. Där kommer internetshoppingen in.

Att kunna handla när som helst och var som helst utan att behöva lämna hemmet är en av de största fördelarna med att kunna handla online. Onlinebutikerna gör att resan till en butik eller shoppingcenter känns allt mindre lockande.

2. Tiden är dyrbar

Tiden är dyrbar och det finns ingen bättre användning av din tid än att vara med ditt barn. Som förälder finns det inte tillräckligt med timmar på dygnet för att göra allt och all tid går åt till att mata och uppfostra ditt barn.

Genom att handla online kan du spara din energi till sånt som inte kan göras online.

3. Hitta allt du behöver

Du kan hitta allt du kan behöva på internet. Webbutiker har generellt sett ett större utbud av varor än deras fysiska motsvarigheter.

Med några få undantag är du, när du shoppar online, inte begränsad av lagerhållning och det blir enklare att hitta rätt färg eller och storlek. Det kan vara frustrerande att åka till ett köpcentrum och upptäcka att de inte har den storlek eller färg du vill ha.

När du handlar online kan du dessutom hitta ovanliga och sällsynta produkter som inte återfinns i vanliga butiker.

mor och barn 2

4. Fynda

Utöver bekvämligheten, är lägre priser en stor fördel med att handla online. Eftersom webbutiker inte betalar för att ha fysiska butiker har de råd att sälja varor till ett mycket lägre pris.

Många webbutiker erbjuder också gratis leverans när du spenderar över ett visst belopp, vilket gör köpet ännu billigare. Men även om du måste betala för leveransen blir priset oftast lägre.

5. Ofarligt och säkert

Man kan drabbas av bedrägerier och cyberattacker när som helst, men den säkerhet som används av webbutiker och e-handelsplattformar blir mer och mer effektiv i att skydda våra transaktioner. 

Genom att följa några grundläggande regler, exempelvis att bara handla från betrodda återförsäljare och att inte använda en offentlig dator vid köp, kan du känna dig bekväm, trygg och säker vid köp online. Denna artikel från CNET har några bra tips som kan få dig att känna dig tryggare.

6. Specialerbjudanden

Som om de låga priserna inte var skäl nog kan du genom att prenumerera på din föredragna webbutiks nyhetsbrev troligen få specialerbjudanden, rabatter och även gratis frakt, vilket gör shoppingen online ännu mer attraktiv.

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +