5 resmål för barnfamiljer på semester

strand
2018-08-06

Med arbete och uppgiften att hålla barnen sysselsatta med sommaraktiviteter kan det kännas som en lyx att ha tiden att boka en semester för dig och din familj.

Men oroa dig inte – det är fortfarande gott om tid. Om du letar efter en solig sommarresa och behöver lite idéer om vart man ska åka och vad man ska göra, så behöver du inte leta mer!

Här är fem familjevänliga sista-minuten-destinationer för sommaren:
 

1. Gjerrild Nordstrand på Djursland i Danmark

När man tänker på solsemester i Europa tänker man ofta på Spanien, Portugal eller Italien. Men Gjerrild Nordstrand på halvön Djursland i Danmark är en vacker och lugn strand för både vuxna och barn.

Med fin vit sand och grunt vatten är Gjerrild Nordstrand barnvänligt och perfekt för både bad och sola. Bo på någon av de många familjevänliga campingplatserna som alla erbjuder en kombination av lekplatser, trampoliner, minigolf och uppvärmda pooler för vuxna och barn. 

2. Disneyland Paris i Frankrike

Det här är den mest besökta nöjesparken i Europa. Sedan 1992 har européer har njutit av Disneyland Paris, och av väldigt goda skäl – det är "den gladaste platsen på jorden".

Disneyland Park är indelat i fem världar med olika teman, det finns totalt 49 åkattraktioner, och roliga saker för alla åldrar. Håll utkik efter biljetter som ger två personer inträde för priset av en biljett och olika paket med hotell och biljetter.

family fun

3. Somerset i Storbritannien

När det gäller avkopplande resmål och rogivande skönhet finns det få ställen som är mer drömska än Somerset i sydvästra England. Med sina böljande kullar och sin fantastiska natur är Somerset höjden av den engelska landsbygdens skönhet.

Ta med familjen till de spektakulära gårdarna i Secret Valley och låt barnen klappa sällskapsdjur eller leka i friluftscentret Black Rock medan de vuxna njuter av en vinprovning med viner från Secret Valleys egna vingårdar.

4. Nöjesparken Liseberg i Göteborg

Skandinaviens största nöjespark Liseberg i Göteborg passar spänningssökare i alla åldrar. Liseberg lockar nästan tre miljoner besökare årligen och har något för alla med sina 42 åkattraktioner.

Där finns, Balder, den världsberömda bergochdalbanan av trä, och andra höjdpunkter, till exempel Europas längsta dykande berg-och-dalbana Valkyria och Skandinaviens snabbaste bergochdalbana HELIX. Och de små kommer att älska Barnens paradis.

5. Lanzarote på Kanarieöarna i Spanien

Lanzarote, som klassats som biosfärreservat av Unesco, tillhör Kanarieöarna utanför Västafrika och har drömlika landskap och vackra stränder och är ett utmärkt resmål även för barnen.

När det gäller unika upplevelser erbjuder Lanzarote två fantastiska möjligheter. Ta en promenad på månens yta i nationalparken Timanfaya och låt dig förbluffas av de surrealistiska vulkanlandskapen. Eller undersök Atlantens djup med en ubåtssafari som tar med besökare 30 meter under havet.

Andra populära aktiviteter är äventyrsbaden Aqualava och Aquapark och zoot Rancho Texas Lanzarote Park där besökare kan simma med sjölejon eller titta på uppvisningar med djur.

 

Så vart kommer du och din familj att åka på semestern?

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +