Genom att använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer

5 frågor du behöver ställa dig själv innan du ansöker om ett lån

2017-10-10

Om du funderar på att ansöka om ett lån, finns det inget att skämmas över. Faktum är att från billån, kreditkort, bolån och studielån, har nästan alla skulder eller någon form av kredit.

Så, om du tänker på att ansöka om ett lån, är det viktigt att du fattar välgrundade beslut.

För det första, se till att du ansöker om ett lån av rätt anledning. För det andra är det viktigt att du utforskar dina alternativ, och att du vet vad du ska se upp för när du ansöker om lån.

Innan du ansöker om ett lån, finns det fem frågor du alltid bör fråga dig själv:

 

1. Hur mycket behöver jag låna?

Innan du ansöker om något lån, fråga dig själv hur mycket du egentligen behöver låna. Om syftet med lånet är att ha råd att köpa något, är det möjligt till exempel att du sparar ihop halva beloppet och ansöker om ett lån som täcker den andra halvan och därigenom minska det belopp du behöver låna?

Kanske du behöver ett lån av mer tidskänsliga anledningar och det därför inte är ett alternativ att spara pengar i förväg.

Oavsett, se alltid över din budget och gör eventuella nödvändiga justeringar. När du har en uppdaterad budget, kommer du att kunna se hur mycket pengar du har tillgängligt för att öronmärka för återbetalningar av lån.

2. Är min inkomst tillräcklig för att återbetala lånet och räntan?

Det första du måste vara medveten om när du ansöker om ett lån är att det lägsta beloppet att betala per månad inte enbart är en avbetalning på ditt lånekapital. Detta eftersom det tillkommer ränta på ditt lån, och beroende på lånet tillkommer räntan dagligen, veckovis eller månatligen.

Med din reviderade budget, se till att din månadsinkomst är tillräcklig för att återbetala åtminstone det lägsta månatliga beloppet, samt den ränta som har tillkommit under perioden.  

För att utforska den totala kostnaden av ett lån, inklusive ränta och månatliga avbetalningar, kan du se här.

Om du, efter att du använt granskat din budget, inser att det kommer att vara kämpigt att göra avbetalningar, är det inte rekommenderat att ta ett lån.

3. Hur länge måste jag återbetala lånet?

Låneperioden, eller tiden då du måste återbetala ditt lån, varierar beroende på vilken typ av lån du ansöker om och vilket belopp du önskar låna. Från veckor till månader – att välja lånebelopp, vad låneperioden är och vilken ränta som tillkommer är de viktigaste sakerna att hålla koll på.

En sak som är bra att leta efter är möjligheten att återbetala ett lån tidigare. Ferratum, till exempel, erbjuder sina kunder möjligheten att återbetala sina lån i förtid utan någon avgift kopplad till förtidsinlösen. Med det alternativet kan kunder göra återbetalningar utifrån sin egna budget, vilket gör att återbetalningen av lånet blir mer flexibel och bekväm.

Se till att vilket finansinstitut du än väljer ger dig möjligheten att betala tillbaka tidigt utan att det tillkommer avgifter.

 

 

4. Hur hanterar jag mina andra skulder?

Om du redan har andra skulder som kreditkort eller andra lån, kanske det inte är en bra idé att ta fler lån eftersom det resulterar i att du blir mer skuldsatt.  

Innan du ansöker om ett korttidslån, se till att du klarar av att bekvämt göra avbetalningar på kreditkort eller eventuella andra lån. Tillåter din budget en till återbetalning?

5. Har jag valt det bästa institutet för det lån jag vill ha? ​

Det finns gott om finansinstitut på marknaden som erbjuder alternativ till korttidslån, inklusive banker. Förutom vilka avgifter och villkor som finns, är det även viktigt att du känner dig bekväm med det finansinstitut du väljer.

Se till att alla avgifter är tydliga, företaget är trovärdigt och pålitligt. Läs recensioner online från andra användare på en hemsida som Trust Pilot för att se vilka företag som har ett gott rykte.

Processen av att hitta rätt kreditinstitut kommer medföra att du känner dig säker i att ditt val är det rätta.

På Ferratum, tror vi på att göra saker lite annorlunda. Som internationell pionjär inom finansiell teknik och mobil utlåning, har vi utökat vår verksamhet till 24 länder sedan 2005.

När du ansöker om en av Ferratums konsumentkrediter, kan du vara säker på att du är i goda händer. Vi tror på fullständig transparens. Inga dolda avgifter.

Vår mission är enkel – att erbjuda de bästa, snabbaste och mest användarvänliga låne- och banktjänsterna tillgängliga på marknaden. Ansök online på bara några minuter och få pengarna du behöver inom en dag.

När det gäller pengar har du, med Ferratum, en sak mindre att oroa dig över.

 

 Betygsätt oss! Betygsätt denna chatt för att hjälpa oss att förbättra våran kundtjänst +