Ät, drick och var läskig denna Halloween!

Ät, drick och var läskig denna Halloween!
2015-10-26

Halloween migrerades från USA redan på 1950-talet. Ordningspolisen tillkallades vid ett Halloweenfirande i Stockholm år 1961. 1995 blev Halloweenfirandet mer allmänt i Sverige och fenomenet har ökat mer och mer sedan dess. Vi på Ferratum kunde inte vara mer lyckliga över den ökade populariteten. Vad finns att inte gilla med en chans att slippa undan våra normala vuxenroller och få vara ett barn för en natt? En natt per år kan vi gå tillbaka till vår barndom och klä ut oss till något riktigt läskigt.

Halloween under årens lopp

Har du någonsin undrat över hur Halloween dräkter har förändrats under årens lopp? Hur trenden utvecklats med åren? De riktigt gamla kostymerna var superobehagliga. Om du vill se hur kostymerna förändrats de senaste 100 åren kan du se kort video här

Kostymer

Idag läggs det mer tid och pengar på kostymer och inte enbart för de yngre utan även för vuxna. Vi klär inte ut oss till enbart häxor och spöken längre. De kostymer som är mer populära i år är zombiedräkter och vampyrdräkter.

Med hjälp av sociala medier har kreativiteten ökat och tack och lov för det. Behöver vi inspiration kan vi enkelt söka via internet.

Vi har en smygande misstanke om att dräkter från Filmen Star Wars och Tillbaka Till Framtiden kan vara populära i år. Den nya Star Wars episoden är ute i december och 21:a oktober var året då Marty McFly reste tillbaka till framtiden 2. Här finns top 10 kostymer över filmkaraktärer du kan klä ut dig till under Halloween.

Om du vill köpa kostymer och accessoarer för den perfekta Halloween behöver du inte leta längre än köpcentret nära dig. Många affärer dedicerar stora avdelningar för att din Halloween natt ska bli spektakulär!

Om du vill behöver du inte köpa en kostym, du kan göra din egen. Det är jättekul och något som barnen kan engagera sig i. Om du inte kan sy, fuska med tyg och lim. Halloween ögon, glitter och stora piprensare finns i hantverksavdelningar och falskt blod är ett måste men ska dock användas med försiktighet.

Aktiviteter under Halloween

En klassisk lek under Halloween är Äpplen i vatten. Leken går ut på att den tävlande – med händerna bakom ryggen! – doppar ner huvudet i vattnet och försöker få tag i och fånga upp så många äpplen som möjligt. Man kan göra detta på tid eller som en del i en stafett. Denna lek sägs komma från det historiska häxprovet för att försöka bevisa att någon anklagad för häxeri var skyldig. Den mest kända metoden var vatten provet. Den misstänkta bands och kastades i vattnet. Om hon sjönk var hon oskyldig och om hon flöt var hon skyldig.

Halloween blir alltmer populärt i Sverige och omsätter flera miljarder kronor i Sverige. Det finns många bra erbjudanden om du gillar att shoppa, missa inte dem!

Endel familjer firar Halloween genom att ha fester med maträtter för just Halloween. Men var försiktig. Fester är roligt men kan också vara ett projekt att städa efter.

Utan att vilja vara en glädjedödare finns det ändå några säkerhetsfrågor som borde tänkas över. Det kan vara värt att se över denna lista med säkerhetstips för att hålla koll på dina barn. Det kan rekommenderas att ha med en vuxen person när barnen går på sin bus eller godis-vandring för att säkerställa att de inte ställer till med alltför mycket bus.

Njut av din Halloween i år och klä ut dig till något riktigt läskigt!

//Ferratum

 

Gå till förstasidan här >>